Tour de France: Kettős szlovén siker a kegyetlen hegyi befutón

WIELRENNEN CYCLING CYCLISME TDF RONDE VAN FRANKRIJK LETOUR
Tadej Pogacar of UAE Team Emirates wins ahead of Primoz Roglic of Team Jumbo - Visma in stage 14 of the 107th edition of the Tour de France cycling race from Lyon to Grand Colombier (174,5 km), in France, Sunday 13 September 2020. This year's Tour de France was postponed due to the worldwide Covid-19 pandemic. The 2020 race starts in Nice on Saturday 29 August and ends on 20 September. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
Vágólapra másolva!
Az összetettben második helyen álló szlovén Tadej Pogacar nyerte honfitársa, az éllovas Primoz Roglic előtt a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 15., vasárnapi szakaszát.

A komoly emelkedőkkel tarkított etapot uralta a két szlovén, senkit nem engedtek elszökni még az utolsó hegyen sem, sőt, a nap előtt még harmadik helyen álló kolumbiai Egan Bernal nagyon rosszul ment, és jelentősen visszacsúszott összetettben, ahogy a szintén kolumbiai Nairo Quintana is jelentős hátrányt szedett össze. Pogacar a jóváírásoknak köszönhetően négy másodpercet faragott hátrányából, így 40 másodpercre áll Roglictól.

Egy harmadik kolumbiai, az összetettben már "nem játszó" Sergio Higuíta pedig feladni kényszerült a versenyt, miután a szakasz elején hatalmasat bukott.

Hétfőn pihenőnap lesz. Kedden a La Tour-du-Pin és Villard-de-Lans közötti 164 kilométer és hegyi befutó vár a bringásokra, akik összesen 3470 kilométert tekernek, amíg egy hét múlva, vasárnap célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén halasztott, általában májusi Giro d'Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana.

Eredmények:
15. szakasz, Lyon-Grand Colombier, 174,5 km:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 4:34:13 óra
2. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) azonos idővel
3. Richie Porte (ausztrál, Trek-Segafredo) 5 mp hátrány

Az összetett élcsoportja:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 65:37:07 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 40 mp h.
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, EF Pro Cycling) 1:34 p h.