Doppinggyanú miatt indult nyomozás a Giro- és Vuelta-győztes kerékpáros ellen

cycling Horizontal
Team Arkea - Samsic rider Colombia's Nairo Quintana crosses the finish line at the Grand Colombier pass during the 15th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 175 km between Lyon and Grand Colombier, on September 13, 2020. (Photo by Christophe Petit Tesson / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A marseille-i hatóságok nyomozást indítottak doppinggyanú miatt a vasárnap véget ért Tour de France országúti kerékpáros körversennyel összefüggésben, miután átkutatták többek között a 2014-ben Giro d'Italia-, 2016-ban pedig Vuelta a Espana-győztes Nairo Quintana szállodai szobáját.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál szerint Dominique Laurens marseille-i államügyész megerősítette, hogy zajlik a nyomozás, amelynek elindítását a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) is üdvözölte. Laurens azt mondta, a hotelszobákban "számos egészségügyi terméket, köztük gyógyszereket is felfedeztek, valamint olyan eljárásra utaló nyomokat, amely akár doppingtevékenység is lehet."

A Le Parisien című napilap értesülései szerint a rendőrség őrizetbe vett egy orvost és egy fizioterapeutát, őket kihallgatják. A szállodai szobákat, köztük Quintanaét múlt szerdán kutatták át, és állítólag sóoldatot, valamint injekciózáshoz szükséges felszereléseket is találtak.

A Touron korábban kétszer is második, most 17. helyezett kolumbiai Quintana, illetve testvére, Dayer, valamint honfitársuk, Winner Anacona mindannyian az Arkea-Samsic csapat versenyzői, és a hatóságok a kutatás során mindhárom sportoló szállását felkeresték.