Átnevezték a tenisz Fed Kupát, korábbi legendás játékos a névadó

DAVENPORT KING RAYMOND SELES CAPRIATI Horizontal WOMAN TROPHY TEAM WINNER TENNIS
The US team pose with the Fed Cup after defeating Spain 25 November 2000 at the Mandalay Bay resort in Las Vegas. From left are: Lisa Raymond, Lindsay Davenport, captain Billie Jean King, Monica Seles and Jennifer Capriati. The US defeated Spain 5-0. AFP Photo/Mike FIALA (Photo by MIKE FIALA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) Billie Jean King Kupára nevezte át a Fed Kupa női csapatversenyt, amelynek döntőjét a következő három évben Budapesten rendezik.

Az ITF csütörtökön jelentette be, hogy az 1963-ban életre hívott sorozat a jövőben az amerikaiak egyesben, párosban és vegyes párosban összesen 39-szeres Grand Slam-bajnokának a nevét viseli, aki hétszer hódította el a Fed Kupa trófeáját.

Billie Jean King korábban az amerikai csapatot vezette Forrás: AFP/Mike Fiala

A Fed Kupa átszervezése tavaly kezdődött el, amikor a világszervezet 18 millió dollárra növelte az összdíjazást - melyből 12 milliót kapnak a játékosok -, ezzel egy rangra emelte a férfi Davis Kupával. A 12 csapatos döntő rendezési jogát tavaly Budapest nyerte el, így 2022-ig a Papp László Sportaréna ad otthont az egyhetes tornának, az idén áprilisi eseményt azonban a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztották.

David Haggerty, az ITF elnöke kiemelte, hogy a 76 éves Billie Jean King tagja volt 1963-ban az első Fed Kupán győztes amerikai válogatottnak.

A legendás játékos februárban részt vett az áprilisra tervezett döntő sorsolásán is a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Akkor a magyarok a címvédő francia és az orosz csapatot kapták ellenfélül.