Kokaint találtak a kétszeres olimpiai bajnok lakásán

Petter Northug, sífutás
SWEDEN, Falun : Norway's Petter Northug Jr reacts on the podium after winning the men's 50km Cross Country mass start race of the 2015 FIS Nordic World Ski Championships in Falun, Sweden, on March 1, 2015. Norway’s Petter Northug won the event ahead of Czech Republic’s Lukas Bauer (2nd) and Sweden’s Johan Olsson (3rd). AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Kokaint találtak a rendőrök Petter Northug kétszeres olimpiai bajnok norvég sífutó otthonában.

A 2018 decemberében visszavonult 34 éves sportoló csütörtökön hazafelé tartott a Trysilben lévő nyári síiskolából, amikor az Oslo és Trondheim közötti autópályán igazoltatták, mert luxusautójával 168 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, holott 110 km/h a megengedett legnagyobb sebesség.

A rendőrség azt gyanította, hogy a sofőr kábítószer hatása alatt állt vezetés közben, ezért vérmintát vettek tőle, később pedig házkutatást tartottak az otthonában, ahol kokaint találtak, amit lefoglaltak.

Petter Northug nagy bajban van Forrás: AFP/Christof Stache

Northug elismerte a történteket, és a közösségi oldalán kért bocsánatot.

"Nagy hibát követtem el. Kétségbe vagyok esve, és tartok tőle, mit hoz a jövő. Hihetetlenül sajnálom mindazokat, akiknek ismét csalódást okoztam. Tudom, hogy ebből büntetőügy lesz, de vállalom a felelősséget azért, amit tettem" - írta.

A 13-szoros világbajnok norvég sífutó a 2010-es vancouveri téli olimpián megnyerte az 50 kilométeres klasszikus számot, és csapat sprintben is győzött. Ugyanott a 4x10 kilométeres váltóban ezüst-, az egyéni sprintben bronzérmes lett.

Northugnak nem a mostani az első rendőrségi ügye. 2014 májusában például részegen balesetezett az autójával, majd elhagyta a helyszínt. Az esetet többszöri hamis vallomással súlyosbította, ezért ötven napot börtönben kellett töltenie, és öt évre elveszítette a jogosítványát.