Két korábbi győztesét sem viszi az Ineos a Tour de France-ra

Chris Froome kerékpár Tour de France
Team Ineos rider Great Britain's Christopher Froome rides on the first stage of the 71st edition of the Criterium du Dauphine cycling race, 142 km between Aurillac and Jussac on June 9, 2019. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Bombameglepetést hozott az Ineos kerethirdetése a Tour de France előtt: két korábbi győztesét, Chris Froome-ot és Geraint Thomast is kihagyta a legrangosabb háromhetes versenyen rajthoz álló keretéből.

A legutóbbi nyolc Tourból hetet megnyerő sztárcsapatban így a címvédő Egan Bernal lesz az egyetlen kapitány. Az Ineos a négyszeres győztes Froome (2013, 2015, 2016, 2017) és az egyszeres sárga trikós (2018) Thomas kimaradása ellenére is félelmetesen erős sorral áll rajthoz az augusztus 29-én kezdődő viadalon.

A címvédő Bernal mellett ott lesz a világbajnok Michal Kwiatkowski, és a csapat új igazolása, a tavalyi Giro d'Italiát megnyerő Richard Carapaz is.

Froome és Thomas teljesítménye a Tour fő felvezető versenyének számító Critérium du Dapuhinén is hagyott kívánnivalót maga után. Ez is kulcsszerepet játszhatott a vezetőség döntésében. Viszont így mindketten ott lehetnek az októberi Girón, ha formájuk engedi.