A 110 gát világbajnoka és Európa-bajnoka is indul a Gyulai Memorialon

World Athletics Championships in Qatar Qatar October World Athletics Championships Doha 2019
DOHA, QATAR - OCTOBER 02: Grant Holloway (C) of USA compete in the Men's 110m Hurdles final race during day six of 17th IAAF World Athletics Championships Doha 2019 on October 02, 2019 in Doha, Qatar. Serhat Cagdas / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A férfi 110 méteres gátfutás lehet majd az augusztus 19-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj egyik csúcsszáma, mivel a világbajnokság amerikai, illetve az Európa-bajnokság francia címvédője is rajthoz áll.

A szervezők pénteki hírlevele szerint a koronavírus-járvány miatt a székesfehérvári viadal zárt kapuk mögött zajlik majd, a sportág szerelmesei viszont az M4 Sporton és az m4sport.hu-n is élőben nézhetik meg a világ legjobb atlétáinak versengését.

A 110 gátra mindenképpen igaz a világ legjobbjai minősítés, miután a szám ifjú világbajnoka, a 22 éves Grant Holloway és a 2018-as Eb-n első, a tavalyi vb-n bronzérmes Pascal Martinot-Lagarde csap össze egymással, illetve riválisaikkal, akik között a vb-harmadik, Eb-második Baji Balázs, illetve Szűcs Valdó is ott lesz.

Grant Holloway (jobbról a második) és a jobbján futó francia ascal Martinot-Lagarde párharca nagy versenyt ígér Székesfehérváron Forrás: Anadolu Agency via AFP/2019 Anadolu Agency/Serhat Cagdas

A férfi 200 méter indulóit is nyilvánosságra hozták a szervezők. A félkörös sprinttávon ott lesz a rajtnál a 2014-es Eb-győztes, riói olimpián negyedik Adama Remili, aki a brit 4x100-as váltóval a 2017-es vb-n győzött, tavaly pedig második lett. Az amerikai elitet a 19.82 másodperces egyéni csúccsal rendelkező, mindössze 21 éves Kenneth Bednarek (19.82) és minden idők második legjobb fedettpályás idejével rendelkező Elijah Hall Thompson képviseli. Szintén győzelmi esélyekkel lép majd rekortánra a franciák olimpiai és vb-bronzérmese, Christophe Lemaitre és a dél-afrikai Akani Simbine.

Férfi kalapácsvetésben Halász Bence és a londoni olimpiai bajnok Pars Krisztián mellett a hagyományoknak megfelelően ismét dobókörbe lép majd többek között a két lengyel klasszis, a négyszeres világbajnok Pawel Fajdek, illetve az Eb-címvédő Wojcieh Nowicki.