Vágólapra másolva!
A négyszeres olimpiai bajnok amerikai tornász, Simone Biles gőzerővel készül a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára. Lehet, hogy következő talajgyakorlata egyik elemét mutatta meg, amitől mindenkinek leesett az álla.

A 24 éves korára négy olimpiai aranyérmével és 19 vb-elsőségével minden idők legsikeresebb tornászává váló Biles a tokiói olimpia elhalasztása után még úgy nyilatkozott, hogy nem biztos, hogy vállalja a felkészülést a jövő nyári játékokra, azóta azonban meggondolta magát, és már készül az új gyakorlata.

A bajnoknő a tavalyi amerikai bajnokságon gerendán és talajon bemutatott egy-egy párját ritkító elemet, és most egy újabb elképesztő mozdulatsorral rukkolt elő. Ezúttal dupla nyújtott testű szaltóhoz kapcsolt egy ugyancak dupla zsugor szaltót:

A közösségi oldalán közzétett videó alatti kommentekben többen is próbálják kielemezni a láttottakat, és többnyire arra jutnak, hogy ezt a gyakorlatsort emberi számítás szerint nem is lehetnek megcsinálni.

"Tehát először csinált egy dupla nyújtott testű szaltót, ami UTÁN aligha csinál bárki is újabb elemet, hacsak nem egy kis szökellést vagy táncmozdulatot. Egyszerűen nem tudsz kibővíteni egy ilyen szaltót. Csinálni utána egy zsugor szaltót, az is vad ötlet, na, de egy duplát (amit a legjobbak is csak a gyakorlat végén és magában vetnek be), az hihetetlen" – írja az egyik kommentelő.