Vágólapra másolva!
Tapasztalt konfliktuskezelőként irányítaná a Magyar Tenisz szövetséget Lázár János, aki békét és rendet teremtene, de nincsenek hosszú távú sportvezetői ambíciói - erről a Nemzeti Sportnak beszélt. A fideszes politikus az egyik elnökjelölt a hétfői tisztújításon.

Lázár János a Nemzet Sportnak elmondta, olyan emberként szeretne segíteni, akinek van tapasztalata a konfliktusok kezelésében, és talán eredményeket is fel tud mutatni. A béke és az együttműködés az érdek a teniszéletben is.

2018 szeptemberében Fucsovics Márton Facebook-bejegyzésével lángolt fel a konfliktus a magyar teniszsportban, amelynek történetében új fejezet kezdődhet hétfőn. Az elnökjelölttől azt is megkérdezte a lap, hogy véleménye szerint neki és a szövetségnek milyen viszonyban kell lennie három top 100-as éljátékosunkkal, Babos Tímeával, Balázs Attilával és Fucsoviccsal.

Fucsovics Márton a játákra koncentrálhat Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Fontos az utánpótlás-nevelés, de a gyerekek támogatása semmit sem ér, ha nincsenek olyan klasszisok, karakterek, akikért érdemes rajongani" – árulta el Lázár János. "Bár a profi tenisz tulajdonképpen üzleti vállalkozás, a szövetségnek meg kell teremtenie az együttműködés lehetőségét a legjobbakkal is. Szerbiában Novak Djokovics nemzeti szimbólum, és remélem, itthon egy magyar teniszező is az lehet. Tartanám a kapcsolatot velük, szeretném tudni a véleményüket – de nem zavarni, akadályozni akarom őket, hanem támogatni, méghozzá úgy, ahogy nekik jó" - tette hozzá.

Teljes interjú itt olvasható!