Vágólapra másolva!
A kajak-kenu edzésverseny-sorozat harmadik állomásán először ült össze a Kammerer Zoltán, Dombvári Bence kettős. A háromszoros olimpiai bajnok és a vb-ezüstérmes kajakos párosa nem okozott csalódást, elképesztő fölénnyel nyerték a K-2 1000 méteres futamot, így jó eséllyel indulhatnak a jövő évi szegedi pótkvalifikációs versenyen.

A tavaly nyári szegedi kajak-kenu világbajnokságon biztossá vált, hogy a magyar csapat K-2 1000 méteren pótkvalifikációs versenyre kényszerül, azóta várta a sportág, hogy Kammerer Zoltán és Dombvári Bence versenykörülmények között is kipróbálja a párost. A háromszoros olimpiai bajnok a tesztverseny-sorozat első két fordulójában Varga Ádám párjaként szerepelt remekült, míg Dombvári Bence már versenyzett idén Noé Zsomborral és Béke Kornéllal is, szintén szenzációsan.

A Kammerer, Dombvári páros a szolnoki edzésverseny-sorozat harmadik állomásán debütált, nem is akárhogyan. Elképesztő különbséggel nyerték az első futamot, több mint két másodperccel a másodikként befutó Noé Zsombor, Kulifai Tamás egység előtt, akik az utolsó 10-15 méteren szinte már letették a lapátot.

"Nagyjából egyforma jónak érzem a párost Varga Ádámmal és Dombvári Bencével.

- mondta a szövetség honlapjának a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán.

Kammerer Zoltán és Dombvári Bence idén először ültek össze Forrás: kajakkenusport.hu

A második futamra Dombvári Németh Miklós Mátéval ült össze, Erdőssy Csaba pedig, csak úgy, mint három hete, ismét Koleszár Mátyással alkotott párost, míg Kammerer ezúttal a partról szurkolt a mezőnynek. A versenyt Koleszárék nyerték, az ő párosuk már tudott futamot nyerni idén, mögöttük a Németh-Dombvári egység lett a második, a Noé-Kulifai duó pedig harmadik.

"Először is örülök, hogy ilyen kiválóan szerepelt a csapatunk. A második futamban befutó első két párosban három honvédos versenyző ült, ami jó visszajelzés a csoportunknak.

- értékelte a két futamot a vb-ezüstérmes Dombvári Bence.

A kenusoknál az első futamban Adolf Balázsékat meg tudta szorongatni a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám páros. A tavalyi világbajnokságon C-2 500 méteren ezüstérmet szerzőt egység közel 900 méteren keresztül tisztán vezetett, Adolf Balázs és Fejes Dániel viszont a hajrát sokkal jobban bírta, és egészen tisztán győzött, a harmadik pedig Zombori Dominik lett Kiss Balázzsal. A második futamban Hajdu Jonatán húzódás miatt nem állt rajthoz Fekete Ádámmal, így a fiatal páros simán nyert a Sáfrán Mátyás, Bakó Tamás, és a Slihoczki Ádám, Kocsis Ádám duó előtt, ezzel idei hatodik győzelmét aratva C-2 1000 méteren.

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

A tesztverseny-sorozat ezzel a férfi 1000 párosoknál lezárult, Hüttner Csaba szövetségi kapitány az országos bajnokság után kijelölheti azt a párost, amelyik a jövő évi szegedi pótkvalifikációs versenyen indulhat.

„A kenusoknál egyszerű a helyzet,

ha az Adolf, Fejes egység az augusztusi felnőtt országos bajnokságon is nyerni tud, akkor ők újabb válogató nélkül indulhatnak a májusi kvótaszerző viadalon.

A férfi kajakosoknál is körvonalazódott azoknak a versenyzőknek a köre, akiknek esélye lehet jövőre az utolsó kvalifikációs hely megszerzésére" – értékelt Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A jövő keddi záró edzésversenyen a férfi kajaknégyesek mellett női C-1 200, valamint férfi K-1 és C-1 1000 méteren rendeznek futamokat Szolnokon.