Djokovic kiesett, majd sírva fakadt szülővárosában

Novak Djokovic, tenisz
BELGRADE, SERBIA - JUNE 14: Novak Djokovic and Alexander Zverev (not seen) compete in last day of Serbian leg of Adria Tour, a charity exhibition hosted by Novak Djokovic Foundation, Serbia Leg tennis match on June 14, 2020 in Belgrade, Serbia. Milos Miskov / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Könnyek között, négyezer szurkoló előtt búcsúzott a világelső Novak Djokovic az általa indított tenisztorna-sorozat első állomásán, Belgrádban.

Az Adria Tour elnevezésű verseny nyitófelvonásán a 33 éves szerb sztár saját belgrádi teniszkomplexumában ugyan 4:0, 1:4, 4:2-re legyőzte a német Alexander Zverevet, de így is kiesett, ugyanakkor honfitársa, Filip Krajinovic ennek az eredménynek köszönhetően döntőbe jutott.

Érzelmekkel teli hétvégén van túl Novak Djokovic Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Milos Miskov

- mondta meghatódottan Djokovic.

Krajnovic a fináléban a másik csoport rangadójának, az osztrák Dominic Thiem és a bolgár Grigor Dimitrov összecsapásának a győztesével találkozik. A mérkőzések két nyert szettig, a játszmák négy nyert játékig tartanak.

4000 néző láthatott élő teniszt Belgrádban Forrás: MTI/EPA/Andrej Cukic

A profi tenisz a férfiak és a nők mezőnyében is március óta szünetel, és július végéig biztosan nem rendeznek tornákat. Az idén 18/0-s győzelmi meccsmérleggel büszkélkedő Djokovic a járvány miatti kényszerszünetben döntött úgy, hogy jótékonysági versenyt rendez, a következő állomás Zárában (Zadar) lesz, azonban a harmadik, montenegrói viadalt törölték, így a sorozat július 3-án és 4-én a bosnyák Banja Lukában, zárul.