Hosszú Katinka ellenfele szeretné hazája zászlóját vinni az olimpián

swim Horizontal
(FromL) Silver medalist Spain's Mireia Belmonte, gold medalist Hungary's Katinka Hosszu and bronze medalist Canada's Sydney Pickrem celebrate on the podium of the women's 400m individual medley during the swimming competition at the 2017 FINA World Championships in Budapest, on July 30, 2017. (Photo by FRANCOIS XAVIER MARIT / AFP)
Vágólapra másolva!
Örömmel vinné hazája zászlaját a jövő évi tokiói játékokon Mireia Belmonte, a spanyolok olimpiai, világ- és Európa bajnok úszója.

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál szerint a 29 éves versenyző két hete állt edzésbe Barcelonában a koronavírus-járvány közepette bevezetett enyhítéseknek köszönhetően, és a 2021-re halasztott olimpia lebeg a szeme előtt.

- mondta Hosszú Katinka egyik legnagyobb riválisa, hozzátéve, a spanyol úszók szeretnének ott lenni a ceremónián annak ellenére, hogy másnap már megkezdődnek számukra az ötkarikás versenyek.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság márciusban kérte fel a nemzeti tagszervezeteket, hogy egy-egy férfi és női sportoló vigye a zászlókat a nyitóünnepségen, amelyre 2021. július 23-án kerül sor.