Tyson Fury már nem a hírnévért bokszol

Box Horizontal
British boxer Tyson Fury celebrates after defeating US boxer Deontay Wilder in the seventh round during their World Boxing Council (WBC) Heavyweight Championship Title boxing match at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas on February 22, 2020. (Photo by Mark RALSTON / AFP)
Vágólapra másolva!
A profi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury azt mondta, hogy már nem a hírnévért, a pénzért vagy a címekért bokszol, hanem azért, mert a ringbe lépve "mentálisan boldognak" érzi magát.

A 31 éves brit ökölvívó, aki a Boksz Világtanács (WBC) vb-övének birtokosa, annak kapcsán nyilatkozott a Sky Sportsnak,

hogy idén, várhatóan novemberben vagy decemberben harmadszor is összecsap az amerikai Deontay Wilderrel.

Kettejük februári meccsén Fury a hetedik menetben kiütéssel győzött azok után, hogy első mérkőzésükön, 2018 decemberében döntetlen született.

A sikeres visszatérése előtt mentális gondokkal, ivással és drogproblémákkal küzdő Fury márciusban úgy nyilatkozott, hogy még kétszer akar szorítóba lépni. A mostani interjúban azonban módosított, mondván, az egykori világbajnok Vladimir Klicsko példáját követi és 40 éves koráig fog bokszolni.

Korábban Fury kijelentette: karrierje akkor lenne teljes,

ha találkozhatna honfitársával, a jelenleg három vb-övet (WBA, IBF, WBO) birtokló Anthony Joshuával.

Ha a két brit öklöző megvédi címeit és egymással is megmérkőzik, úgy Lennox Lewis óta először lehet a profi boksz királykategóriájának vitathatatlan világbajnoka.