Világelső akar lenni a US Open címvédője

US Open Tennis Championship 2019 Day 13 New York Serena Williams CHAMPIONSHIP September Billie Jean King National Tennis Center 2019 Bianca Andreescu US Open Tennis
NEW YORK, USA - SEPTEMBER 7: Bianca Andreescu of Canada poses with the trophy after her US Open Championships women's singles final match against Serena Williams (not seen) of USA at Billie Jean King National Tennis Center in New York, United States on September 7, 2019. Lev Radin / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A világelsőség a célja Bianca Andreescunak, az amerikai nyílt teniszbajnokság női címvédőjének.

A világranglistán hatodik kanadai játékos tavaly márciusban nyerte meg első tornáját Indian Wellsben, majd otthonában, Torontóban a döntőben verte meg Serena Williamset, aztán New Yorkban - a fináléban ugyancsak az amerikai sztárt legyőzve - begyűjtötte első Grand Slam-serlegét. A szezonzáró októberi WTA-világbajnokságon azonban súlyos térdsérülést szenvedett, s azóta nem vívott tétmérkőzést, közben a versenysorozat márciusban leállt a koronavírus-járvány miatt. "Egyelőre csak kondizok, itt Torontóban elég nehéz a helyzet, még a parkokat is lezárták. Senki nem tud teniszezni, de még egy padra leülni sem. Úgyhogy egyelőre csak fejben ütögetek" - mondta a 19 éves teniszező.
A kanadaiak első egyéni GS-bajnoka kihagyta januárban az Australian Opent, ami pedig a többi idei Grand Slamet illeti, Wimbledont törölték, a Roland Garrost szeptemberre halasztották, a US Openről pedig júniusban várható döntés.
"Nem tudom, mit tartogat a jövő, de továbbra is a maximumot akarom kiadni magamból. Jó lenne még az idén Grand Slamen játszani, mert nagyon szeretném látni magam a világranglista tetején" - tette hozzá Andreescu.