Vágólapra másolva!
28 évesen meghalt a sportágban Shobushi néven ismert hivatásos japán szumó versenyző. Ő koronavírus-járvány eddigi legfiatalabb áldozata Japánban.

Polgári nevén Kiyotaka Suetake halálhírét a Japán Szumószövetség (JSA) is megerősített, mint írják az ú koronavírus által okozott megbetegedés szövődményei okozták a fiatal sportoló halálát. A hivatalos adatok szerint Shobushi a járvány első, 30 évesnél fiatalabb áldozata.

Mint a JSA közleménye írja, Shobushinál április 4-én magas láz jelentkezett, de sem koronavírus-tesztet nem végeztek el rajta, sem kórházba nem szállították, egészen addig, míg négy nappal később súlyosabbra nem fordult az állapota. Április 19-én került az intenzív osztályra, ahol már nem tudták megmenteni az életét. A fiatal sportoló cukorbeteg volt, ami súlyosbította a fertőzés hatását.

A Japan Times című lap szerint hat további sportolónál mutatták ki a COVID-19 vírus jelenlétét a Shobushit is foglalkoztató Takadagawa klubban.

Shobushi 2007-ben mutatkozott be a profi között, és a ranglista 11. helyéig jutott a sportág negyedik legmagasabb osztályának számító szandanme divízióban.

A legfontosabb japán szumóeseményt, a Nyári Nagy Tornát, amit május 24. és június 7. között rendeztek volna meg, őszre halasztották, és várhatóan akkor is csak zárt kapuk mögött kerülhet rá sor.