Vágólapra másolva!
Kapás Boglárka a Borsnak elmondta, majdnem sokkot kapott, amikor kiderült, hogy pozitív lett a koronavírustesztje. Az olimpiai bronzérmes úszó tünetmentes volt a betegség alatt, ezt követően pedig felajánlotta a vérplazmáját a súlyos betegek megsegítésére.

A világbajnok Kapás Boglárka március végén a közösségi oldalán tette közzé, hogy a felkészülés folytatásához két negatív tesztre lett volna szüksége, ebből az első sikerült is, a második azonban már pozitív lett. Szerencsére tünetmentesen kihordta a betegséget, és a héten már a felkészülést is megkezdhette.

„Jól vagyok. Bár nem tagadom, amikor megtudtam, hogy megfertőződtem, sokkot kaptam. Elég rémisztő, amikor közlik veled, hogy koronavírusos vagy.

Szerencsére végig tünetmentes voltam, így könnyedén túlestem rajta" – mondta a Borsnak Kapás Boglárka, aki nem szégyellte a betegséget. Elmondta, hogy fel akarta hívni az emberek figyelmét arra, hogy a betegség nem válogat. Bárki elkaphatja.

Kapás Boglárka szeme előtt a jövő évi olimpia lebeg Fotó: Mudra László - Origo

A 27 éves úszó a párjával, a szintén úszó Telegdy Ádámmal egy háztatásban él, ezért esélye sem volt arra, hogy elkerüljék egymást, így mindketten szigorúan betartották a kéthetes házi karantént.

Az olimpiai bronzérmes úszó hétfőn újra medencébe ugorhatott, de tisztában van vele, hogy most egy unalmas időszak következik.

„A bizonytalanságnál nincs rosszabb. Nem tudjuk, hogy mikor lesz a következő verseny, mire készülünk pontosan. Hónapokig még tuti, hogy nem versenyzünk.

– tette hozzá Kapás Boglárka, aki felajánlotta a vérplazmáját a súlyos betegek megsegítésére, és arra buzdít másokat is, hogy cselekedjenek így.