300 ezer euró összdíjazású online tenisztornát rendeznek a profiknak

Mutua Madrid Open - Day Eight Madrid 20190511 Caja Magica Rafael Nadal Spain Mutua Madrid Open SP 11 May 2019 SPORT Tenis ATP A. Perez Meca PRESS Deporte TENNIS ATP1000 Personality ATP Masters 1000 MASTERS
Rafael Nadal during the Mutua Madrid Open Masters match on day eight at Caja Magica in Madrid, Spain. May 11, 2019. (Photo by A. Ware/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Virtuális versennyel segítenek a megélhetésükért küzdő teniszezőkön a koronavírus-járvány miatt törölt madridi torna szervezői.

A férfi versenyeket szervező ATP közlése szerint a 8,3 millió dollár összdíjazású esemény rendezői úgy döntöttek, hogy április 27. és 30. között egy videojáték keretein belül tartják meg a viadalt. A versenyigazgató Feliciano López szerint "a legnagyobb sztárok anélkül csaphatnak össze egymással, hogy elhagynák otthonukat".

Érdekes kezdeményezéssel álltak elő a madridi torna szervezői Forrás: NurPhoto via AFP/A. Ware/NurPhoto/A. Ware

"Nemcsak a szórakoztatás a célunk, hanem szeretnénk segíteni is ezekben a nehéz időkben"

- fogalmazott López. A virtuális versenyen a férfiaknál és a nőknél is 150 ezer euró lesz a pénzdíj, nemenként 16 teniszező indul majd, azt azonban még nem hozták nyilvánosságra, hogy kik vállalják a szereplést.

A győztesek a torna után eldönthetik, nyereményük mekkora részét fordítják társaik megsegítésére. A viadal szervezői emellett 50 ezer eurót ajánlottak fel a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére. Az ATP, illetve a női tornákat szervező WTA március elején függesztette fel a teniszszezont, amely legkorábban július közepén folytatódhat, emiatt sok, elsősorban alacsonyan rangsorolt játékosnak a mindennapi megélhetése is veszélybe került.