A nagy hármas is segítheti a teniszvilágot

ATP Heritage Celebration - Inside GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL TENNIS USA New York City Waldorf Astoria Hotel COMMEMORATION Roger Federer Rafael Nadal Arts Culture and Entertainment Attending Novak Djokovic ATP World Tour Heritage
NEW YORK, NY - AUGUST 23: (L-R) Novak Djokovic, Rafael Nadal, and Roger Federer attend the ATP Heritage Celebration at The Waldorf=Astoria on August 23, 2013 in New York City. D Dipasupil/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A férfi tenisz nagy hármasa, a világelső szerb Novak Djokovic, a 20-szoros Grand Slam-győztes svájci Roger Federer, valamint a spanyol Rafael Nadal közösen dolgozna azért, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított idény következtében nehéz helyzetbe kerülő, alacsonyabban rangsorolt játékosokat segítsék.

A 32 éves Djokovic egy Instagram-videóban Stan Wawrinkával közösen válaszolt a rajongók kérdéseire, ebben megjegyezte, már egyeztetett legnagyobb riválisaival arról, hogy egy pénzügyi alap létrehozásával nyújthatnának segítséget azoknak a teniszezőknek, akik a világranglistán a 250 és az 1000 hely között szerepelnek, és egyetlen bevételi forrásuk gyakorlatilag csak a versenyeken megszerezhető pénzdíjak.

A 17-szeres Grand Slam-győztes Djokovic kijelentette, nagyon sok olyan teniszezőt tudnának így segíteni, akik a sportág jövőjét jelenthetik. "Meg kell mutatnunk, hogy nem hagyjuk őket egyedül" - jegyezte meg a klasszis, aki szerint például az év végi világbajnokság összdíjazását is be lehetne fektetni ebben az alapba.