A kertjében ugrotta meg az év eddigi egyik legjobbját a rúdugrás olimpiai bajnoka - videó

Renaud Lavillenie, rúdugrás
Third placed, France's Renaud Lavillenie celebrates after the final of the men's pole vault athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 8, 2017. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
Renaud Lavillenie, a franciák rúdugró olimpiai bajnoka saját kertjében akkorát ugrott, amellyel az idei világranglistán a nyolcadik helyre kerülne.

A 33 éves korábbi világrekorder közösségi oldalára töltött fel egy videót, amelyen közép-franciaországi házának kertjében lendületet vesz a sövény mellett, majd érvényes ugrást teljesít.

"Örömkönnyek az arcomon az 5,61 méter után, amelyet a nemzetközi háziversenyemen értem el" - közölte.

Ez az eredmény az idei világranglistán a nyolcadik helyet jelentené Lavillenie számára, aki azt is hozzátette, hogy a "kerti világrekordja" 5,85 méter.

A londoni olimpia aranyérmese, a riói játékok második helyezettje 2014-ben 6,16 méterrel megdöntötte Szerhij Bubka 6,15-ös világcsúcsát, aki kisebb megszakításokkal 1984 óta volt a szám világcsúcstartója. Idén februárban a 20 éves svéd Armand Duplantis kétszer döntötte meg a világcsúcsot: előbb Lavillenie rekordját, majd a sajátját.