Vágólapra másolva!
Fodor Milán, a magyar ökölvívó-válogatott váltósúlyú versenyzője úgy érzi, még hasznára is lehet, hogy márciusban félbeszakították az európai kvalifikációs viadalt Londonban.

A Vasas 63 kilós sportolója a brit fővárosban - egy győzelem után - a negyedik versenynapon a nyolcaddöntőben szerepelt volna, melyben már a tokiói kvóta lett volna a tét, ám a szervezők a koronavírus-járvány miatt a harmadik napot követően félbeszakították a versenyt.

"Amiatt voltam dühös, hogy egy napon múlott az egész. Viszont a pozitívum az benne, hogy innen tudom folytatni, maradt a sorsolás is, így lehet, hogy előnyöm is lesz belőle" - mondta az M4 Sportnak Fodor Milán, aki most olyan helyzetben van, mint egy profi öklöző, hiszen csupán egyetlen meccsre, egyetlen ellenfélre kell koncentrálnia.

Fodor Milán ott lehet az olimpián Forrás: boxing.hu

"Nagyon jó formában voltam márciusban, remélem, hogy ugyanolyan jóban leszek, sőt, még jobban. Abból pedig előnyöm is lehet, hogy a meccsig ki tudom majd elemezni a lengyel ellenfelemet" - nyilatkozta.

Londonból hazaérve - a csapat többi tagjához hasonlóan - Fodorra is két hét karantén várt, amit otthonában töltött, azóta pedig a klubjában van lehetősége edzeni, igaz nem ellenfelekkel. Mint mondta, minden tréningen az a meccs jár a fejében, az motiválja minden nap, mivel egyetlen siker választja el gyermekkori álmának, az olimpiai szereplésnek az elérésétől.

Az ötkarikás részvételről azt is elmondta, hogy az utóbbi időszakban számtalan külföldi edzőtáborban vett részt, a legjobbak ellen készülhetett, és érzése szerint sokat fejlődött, így pedig helye van az olimpia 63 kilós mezőnyében is.