Héthetes versenysorozattal készül a német teniszszövetség a járvány után

Roger Federer, tenisz
Roger Federer from Switzerland reacts after he won his final match against David Goffin from Belgium at the ATP tennis tournament in Halle, western Germany, on June 23, 2019. (Photo by Carmen JASPERSEN / AFP)
Vágólapra másolva!
A Német Tenisz Szövetség (DTB) héthetes versenysorozattal segítene azokon a játékosokon, akiknek a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben problémájuk lehet a megélhetéssel.

A DTB tervei szerint a 32 férfi és 24 női játékossal labdaszedők, vonalbírók és nézők nélkül, csoportkörös rendszerben szerveznék meg a tornákat később kijelölendő helyszíneken.

A szövetség célja, hogy azok a játékosok, akik az ATP- és a WTA-tornák leállítása miatt nem tudnak pénzt keresni, ne kerüljenek bajba. Éppen ezért a felhívás nem elsősorban az éljátékosoknak, hanem a világranglistán hátrébb szereplő teniszezőknek szól. Ugyanakkor már a német Davis Kupa-válogatottban is számításba vett Jan-Lennard Struff és Philipp Kohlschreiber is jelezte, szívesen indulna.

- lelkendezett az ötlet kapcsán Michael Kohlmann szövetségi kapitány.

Június 8-án venné kezdetét a különleges torna Forrás: AFP/Carmen Jaspersen

A sorozat - amennyiben megkapják a hatósági és egészségügyi engedélyeket - június 8-án venné kezdetét, a csoportok nyolc győztese négyezer euróval gazdagodna, a további szakaszokban pedig tovább emelkedne a pénzdíj.

Vasárnap az angol The Telegraph napilap arról számolt be, zártkörű, de interneten nézhető tenisztornákra kerül sor a közeljövőben Rafael Nadal, illetve Serena Williams edzőjének akadémiáján.
Az ATP és a WTA a koronavírus-járvány miatt egyelőre július 13-ig szünetelteti a férfi és a női versenyeket.