A garázsában úszik a vb-címet a testvére miatt eldobó triatlonos - fotó

TOPSHOTS Horizontal
British athlete Alistair Brownlee (L) helps his brother Jonathan Brownlee (R) before crossing the line in second and third place during the ITU World Triathlon Championships 2016 in Cozumel, Quintana Roo, Mexico on September 18, 2016. / AFP PHOTO / ELIZABETH RUIZ
Vágólapra másolva!
A kétszeres olimpiai bajnok Alistair Brownlee a tokiói olimpia halasztása után sem áll le az edzésekkel, leedsi háza garázsában egy medencét is felépíttetett.

A 31 éves triatlonos és szintén triatlonos, sokszoros érmes testvére, Jonny eredetileg ezen a hétvégén Bermudában versenyezne az ITU világkupaversenyén, amely egyben olimpiai selejtező is lett volna, a koronavírus-járvány azonban átírta ezt a forgatókönyvet is.

Eldobta a vb-címet, hogy eszméletlen testvérének segítsen

Drámai végkifejletet tartogatott a triatlon világbajnoki sorozat utolsó, mexikói állomása, amelyen a brit Jonathan Brownlee csupán karnyújtásnyira volt az első helytől és ezzel a vb-cím megszerzésétől, mégis a spanyol Mario Mola nyerte meg a pontversenyt.

Brownlee medencéjében egyébként van egy vízforgató rendszer, így gyakorlatilag egy helyben tud úszni, miközben a víz mozog körülötte.

Brownlee hasonlóan készült a londoni játékokra is, ahol végül aranyérmet szerzett. Akkor egy Achilles-sérülés miatt hosszú hetekig nem tudott futni, és a kertjében állítottak fel egy hasonló medencét.

Az olimpiai bajnok a garázsban készül Forrás: Yorkshire Post

Brownlee nyolcéves kora óta minden nap úszik, ebben a medencében napi 40-45 percet készül.