Az eredeti forgatókönyv szerint rendeznék meg az olimpiát 2021-ben

2020 Tokyo Olympics The 2020 Summer Olympics is scheduled to take place from 24 July Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad OLYMPIC GAMES Olympics The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Ga Covid-1
A japánok nem akarnak nézők nélküli olimpiát
Vágólapra másolva!
Telekonferencia keretében egyeztetett a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiáról és paralimpiáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a japán szervezőbizottság.

A tanácskozáson a NOB részéről John Coates, a koordinációs testület vezetője, valamint Christophe Dubi ügyvezető igazgató, a házigazdáktól pedig Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke, illetve Muto Tosiro ügyvezető igazgató vett részt.
A felek megállapodtak az előkészületek kereteiben, egyúttal létrehozták a közös irányító testületet, amelynek ők négyen a tagjai.

A NOB és a szervezőbizottság közös közleményében tudatta, hogy a 2021-es játékok tervezésénél azt a forgatókönyvet követik, amellyel az idei olimpiára és paralimpiára is készültek.

Különösen a versenyhelyszínekre és a versenyprogramra összpontosítanak, ezeknek részleteiben korábban már minden érdekelt egyetértett. Ennek megfelelően a szervezőbizottság azt kéri majd a tervezett helyszínek tulajdonosaitól, hogy ugyanúgy szervezzék meg a viadalokat, mint tették volna ezt idén nyáron.

Maszkos látogatók az olimpiai stadion környékén, Tokióban Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Koji Ito

Közös kívánalom az is, hogy a módosított időpontban történő rendezés a lehetőségekhez képest minél kevesebb többletköltséggel járjon, az előkészületeknek pedig része lesz egy intézkedéscsomag is, amely a koronavírus-járvány hatásaira fókuszál.
A tervezés részleteit, az ütemtervet várhatóan májusra dolgozzák ki.

- mondta John Coates.

A tokiói olimpiát - és paralimpiát - március 24-én halasztották el egy évvel a pandémia miatt. Bár az esemény új időpontja 2021. július 23-augusztus 8., az elnevezés marad Tokió 2020.