Vágólapra másolva!
A globális koronavírus-járvány a ketrecharcot is utolérte. A világ legnagyobb ilyen szervezete április 18-án New Yorkban rendezte volna meg a 2020-as év legjobban várt eseményét. Az UFC 249-en a veretlen könnyűsúlyú világbajnok, Khabib Nurmagomedov (28-0) és az „őrült" becenévre hallgató Tony Ferguson csapna össze egymással.

A New York-i helyszín a betegség miatt már nem aktuális, ráadásul a dagesztáni harcos gyakorlatilag Oroszországban ragadt az utazási tilalmak végett. Ez azért probléma, mert ellenfele meg az USA-ban készül a bunyóra, ahol szintén komoly intézkedéseket tettek a vírus terjedésének megállítására.

Több forgatókönyv is napvilágot látott ebben a külső körülmények miatti szorult helyzetben.

A 36 éves amerikai gladiátor akár várna is orosz ellenfelére, mivel 2015 óta négyszer ugrottak neki a felek a harcnak, azonban kétszer Khabib, kétszer Ferguson dőlt ki a sorból sérülés, vagy fogyasztási nehézségek miatt.

Ha nem várna, akkor lenne egy beugró ellenfél a világhírű edző, John Kavanagh klubjából, név szerint Justin Gaethje. A 31 éves sportolónak elég jó a mérlege, 21 győzelme mellett csak két veresége van a ketrecben. Ugyanakkor az ír mester sokatmondó Twitter-üzenetet küldött ez ügyben, hogy

lenne még egy harmadik opció is, ami őt ismerve nyilvánvalóan a világhírű tanítványa, Conor McGregor lenne.

Nos, a kérdőjelek egyre csak szaporodnak az UFC 249 fő mérkőzésével kapcsolatban, remélhetőleg napokon belül kiderül, hogy hol, és kik között lesz a harc.