Fucsovics Márton Davis-kupa szuperdöntőbe ütötte a magyar válogatottat

FUCSOVICS Márton
Debrecen, 2020. március 7. Fucsovics Márton játszik a belga Ruben Bemelmans ellen a Magyarország-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtezőjének egyéni mérkőzésén a debreceni Főnix Csarnokban 2020. március 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton 6:7 (7-9), 6:4, 6:2-re legyőzte Ruben Bemelmanst a debreceni, Belgium elleni Davis-kupa selejtező mindent eldöntő, ötödik mérkőzésén, ezzel a magyar válogatott összesítésben 3-2-re győzött, és ott lesz a novemberi madridi szuperdöntőben.

A magyar válogatott a páros után 2-1-es hátrányban volt, de először Balázs Attila, majd Fucsovics Márton is legyőzte ellenfelét, így a válogatott megfordította a párharcot.

Az ötödik mérkőzésen Fucsovics és ellenfele az első játszmában magabiztosan hozták saját adogatásaikat, aztán a tiebreakben a magyar játékos két szettlabdához jutott, de Bemelmans mindkettőt hárította, majd megfordította a szettet.

Fucsovics Márton extrát nyújtott Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Fucsovics a második felvonásban azonnal breakelt, majd 5-3-nál is több break- és játszmalabdája volt, de ezeket még hárítani tudta a belga játékos, Fucsovics viszont lezárta a szettet a következő adogadójátékával, amelyet semmire hozott.

A harmadik játszmát is jól kezdte az MTK teniszezője, 1-1-nél elvette ellenfele adogatását, majd ugyanezt megtette 4-2-nél is. Ezután a meccsért szerválhatott, amit szintén semmire nyert,

ez pedig azt jelenti, hogy győzelmével Magyarország 3-2-re legyőzte Belgiumot, és kivívta a jogot, hogy ott legyen a novemberi, 18 csapatos Davis-kupa szuperdöntőben.

"Az első gondolatom az, hogy ott vagyunk a döntőben, ami óriási teljesítmény" - kiáltotta boldogan a pályán Fucsovics Márton. "Emlékszem,

Szegeden pár éve még a III. csoportban küzdöttünk, most pedig ott leszünk a legjobbak között. Gratulálok, szép munka volt,

és remélem, mindenki eljön Madridba" - tette hozzá a csata hőse.

Köves Gábor szövetségi kapitány az utolsó mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt mondta: az elmúlt két napon kemény csaták voltak, meglepetésszerű eredményekkel. Hozzátette: nagy dolog, hogy a magyar csapat kerekedett felül.

"Nagyon nehéz volt ez a két nap nekem" - jelentette ki. Mint mondta, az, hogy, Fucsovics és Balázs játszotta a páros mérkőzést, rizikós dolog volt, mert nem lehetett tudni, hogy marad-e erejük az egyénire.

Megemlítette, hogy Balázs Attila Kimmer Coppejans ellen azért tudott nyerni, mert kihozta magából a legjobbat.

A szövetségi kapitány a novemberi 18 résztvevős madridi döntő kapcsán úgy fogalmazott: "keménypályán Marci szinte bárkivel felveszi a kesztyűt, Balázs Attilának keményebb dolga lesz, de benne van, hogy jól szerepelünk".

Végeredmény, Davis-kupa selejtező, ötödik mérkőzés:
Fucsovics Márton - Ruben Bemelmans 6:7 (7-9), 6:4, 6:2

A párharcot Magyarország 3-2-re nyerte Belgium ellen.