Nem jutott ki a magyar női párbajtőr-válogatott a tokiói olimpiára

Muhari Eszter párbajtőr vívás
Muhari Eszter veretlenül zárta a női párbajtőrözők selejtezőit
Vágólapra másolva!
A 14. helyen végzett a magyar női párbajtőr-válogatott a tallini világkupa-versenyen. Ezzel gyakorlatilag végleg elveszítette az esélyét arra, hogy csapatban kvalifikáljon a fegyvernem a tokiói olimpiára.

Nem kezdődött jól a verseny a magyar csapat számára. A legjobb 16 közé jutásért a Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású válogatott Izraelt kapta ellenfélül, és fordulatos mérkőzésen sikerült szorosan, 45-43-ra megnyerni a meccset. Azt tudták a vívók, hogy a nyolcaddöntőben bravúrra lenne szükség az újabb továbblépéshez, elvégre Olaszország volt az ellenfél. Sokáig szorosan alakult a meccs, nem volt nagy különbség a csapatok között, ám fordítani egyszer sem sikerült, és 43-35-re végül Olaszország nyert.

Muhari Eszter nem tudta a hátára venni a csapatot Forrás: Origo

A 9-16. helyért nem várt vereségeket szenvedett a magyar válogatott. Először Hongkongtól kaptunk ki 45-41-re, majd Kanada magabiztos legyőzése után, a 13. helyért Svájctól is 45-42-es vereséget szenvedtünk. Ezzel a válogatott a 14. helyen végzett, így valószínűség csak az egyéni részvételben gondolkodhatnak a női párbajtőrözők az olimpián.

Végeredmény:

1. Lengyelország, 2. Oroszország, 3. Egyesült Államok, ...14. Magyarország (Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga).