Magyar edző segíti ki a medence nélkül maradt Shane Tusupot

Shane Tusupnak több Hosszú Katinkához köthető tetoválása van, mi lesz velük a válás után?
Shane Tusup például Hosszú Katinka világcsúcsának emlékét is magán hordja
Vágólapra másolva!
Három hétre az Egri Úszóklubtól kapott egy fél medencét Shane Tusup és csapata, ahol az amerikai edző felkészítheti tanítványait a decemberi rövidpályás országos bajnokságra.

Hosszú Katinka korábbi férje és edzője a Derecskén és Hajdúszoboszlón tett látogatása után végül az Egri Úszó Klubnál kötött ki, ahol a következő három hétben a helyi sportolókkal megosztva használhatja a medencét.

"Úgy gondoltam, hogy a segítséget nem szabad megtagadnom. Az amerikai egy és mást letett az asztalra, három olimpiai győzelemhez segítette Hosszú Katinkát, így senkire se vetne jó fényt az, ha a hírnevéhez és a versenyzői tudásához méltatlan körülmények között, amolyan vándorlegényként kellene az edzéseket megszerveznie. Ha semmi nem jön közbe, csütörtökön be is állítanak hozzánk, kisebb átszervezéssel úgy fogunk dolgozni, hogy Shane a medence egyik oldalán, én pedig a másikon tartom meg az edzést" – mondta az SzPressz Hírszolgálatnak nyilatkozva a klub vezetőedzője, Kovács Ottó, aki a dohai világkupaversenyen 200 méteres mellúszásban aranyérmes Békési Eszter felkészítéséért is felel.

Shane Tusup talán maga sem számított rá, hogy bárkitől is segítséget kap a magyar edzők közül Forrás: Instagram/tusup11

Tusup így Egerben készülhet a december 11-én kezdődő kismedencés országos bajnokságra a rövidpályás Eb-csapatból kimaradó Szilágyi Liliánával. Az, hogy Egerben befogadták az amerikai edzőt és négy úszóját, nem jelenti azt, hogy ingyen használhatják a hevesi megyeszékhely uszodáját. Ez alól csak a válogatott kerettag Szilágyi Liliána jelent kivételt.

"Az úszószövetség elnöksége úgy döntött, hogy a válogatott kerettagoknak jár az év végéig egy háromhetes hazai edzőtáborozás, így Tusupék jövetelét most úgy tekintjük, hogy Eger lesz Liliána téli felkészülésének színhelye – folytatta Kovács Ottó. – Azt a tájékoztatást kaptam, hogy az ő költségeit teljes egészében a MUSZ fedezi, mindenki másnak, így Tusupnak és a vele érkező versenyzőinek – Bujdosó Zsombornak, a lengyel Wojciech Wojdaknak és a brazil Nathalia Almeidának – maguknak kell gondoskodniuk a felmerülő költségek megtérítéséről" – jelentette ki határozottan az egri vezetőedző.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz Tusupékkal, ha letelik a három hét így válaszolt:

"Egyelőre nem foglalkoztat az a kérdés, hogy mi lesz három hét múlva, egyébként is Tusup dolga az, hogy ha valamit szeretne, arról időben és megfelelő formában tájékoztasson. Nemrégiben Dohában egyszer már segítettem neki, most is ezt teszem, ennél többet nem is szeretnék mondani."