Fucsovics bejelentette, mikor tér vissza

2019 US Open - Day 1 GettyImageRank2 SPORT TENNIS grand slam us open tennis championships
Fucsovics Mártonnak javítania kell a világranglistán az olimpiai kvalifikációhoz
Vágólapra másolva!
A sérült Fucsovics Márton a felépülés mellett azon dolgozik, hogy visszanyerje önbizalmát és visszatérhessen a teniszezők szűk elitjébe. A szeptemberi, ukránok elleni Davis Kupa-szerepléssel teljesítette az egyik utolsó hiányzó kritériumot az olimpiai kvalifikációs időszakban.

- nyilatkozta a világranglista 64. helyezettje a MOL Csapat honlapján.

Fucsovics legutóbb júniusban tudott kétszer egymás után mérkőzést nyerni, múlt szombaton pedig izomgyulladás és részleges izomsérülés miatt visszalépett a pekingi tornától. A visszatérést az október 14-én kezdődő stockholmi versenyen tervezi.

Fucsovics Mártonnak javítania kell a világranglistán az olimpiai kvalifikációhoz Forrás: AFP/2019 Getty Images/Clive Brunskill

- mondta.

Fucsovics leszögezte, a formahanyatlás nem az edzésmunkájában beállt változásnak köszönhető, ugyanolyan intenzitással és odaadással készül minden versenyre, mint korábban.

- mondta a nyíregyházi teniszező.

Fucsovics távlati célja részt venni a 2020-as nyári olimpián, ehhez vagy vissza kellene kerülni a világranglista legjobb 56 helyének egyikére, vagy az ötvenhaton túli legjobb európai teniszezőnek kellene lennie 2020. június 8-án.