Giro 2020: bemutatták az esemény logóját és felavatták a rajtkaput

A kerekpáros felvonulásokhoz hasonlóan bringa emeléssel zárult az esemény
Vágólapra másolva!
A Giro d'Italia 2020-ban Budapestről rajtol el és az első három szakaszát a versenynek Magyarországon rendezik. A hazai szervezők a következő hónapokban felvezető eseményekkel helyezik az érdeklődés középpontjába a magyar kerékpársport és a versenykerékpározás, így a Giro d'Italia ügyét is. Ennek jegyében került megrendezésre szombaton a Nemzeti Sportügynökség szervezésében a logó- és rajtkapu avatás.

Reggel kilenc órakor az esős időjárás ellenére már körülbelül százötvenen várakoztak Gellért-hegyen, a Szabadság-szobornál arra, hogy Giro Hungary 2020 logót mintázva magasba emeljék bringájukat, majd pedig kilenc kilométeres tekeréssel köszöntsék a hétvégét – immár az ajándék Grande Partenza feliratú rózsaszín trikóban, hiszen a szervezők ezzel is díjazták a lelkesedést.

A Hősök terén megtartott rajtkapu-avatásra (májusban innen rajtol majd a Giro mezőnye) olimpiai bajnokok ugyanúgy elfogadták a szervezők meghívását, mint a hazai kerékpársport jeles képviselői,

így a nemrég véget ért országúti kerékpáros világbajnokság több magyar résztvevője.

Körülbelül 150-en tekertek az eseményen Forrás: [email protected] 06306125721/Vadnai Szabolcs

A Hősök terén megtartott sajtótájékoztatón Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte: a Giro d'Italia magyarországi rajtjából nem csupán a sportág és annak rajongói, hanem az utcai bringások is profitálnak majd.

„Jövőre a Giro d'Italia nagy rajtja a világ figyelmét Magyarországra, a magyarok figyelmét a kerékpározásra fókuszálja. Ezt a figyelmet kihasználva az egész magyar kerékpározás ügyét szeretnénk fellendíteni, ezért választottuk logónak a Szabadság-szobrot, ami egy rózsaszín biciklit lendít a feje fölé" - mondta Révész Máriusz.

A kerekpáros felvonulásokhoz hasonlóan bringaemeléssel zárult az esemény Forrás: [email protected] 06306125721/Vadnai Szabolcs

2020 a kerékpározás éve lesz Magyarországon. A városi kerékpározás fellendítése érdekében támogattuk girós ajándékokkal a „Bringázz a munkába!" kampányt, több száz iskolai rendezvényt szervezünk, amelyek célja a közlekedési kultúránk erősítése, a Nagy Rajt előtt pedig közlekedési alapvizsgát szervezünk a diákoknak.A kerékpáros túrázás fellendítése érdekében jövőre támogatást biztosítunk a rendszeres túrákat szervező egyesületeknek, és különböző túrák keretében bebiciklizzük a Giro magyarországi szakaszait.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy jövőre soha nem látott hosszúságú kerékpárút átadása, soha nem látott hosszúságú kerékpáros útvonalak kitáblázása várható, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy rózsaszínnek látjuk a hazai kerékpározás jövőjét - nyilatkozta az eseményen Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.