Elfogadták a kajak-kenu kapitányok beszámolóit

Kajak-kenu világbajnokság, Szeged, 2019 , Hüttner Csaba sajtótájákoztató
Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya
Vágólapra másolva!
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége csütörtökön tárgyalta és fogadta el a szövetségi kapitányok, és a szlalom vezetőedző szezonvégi beszámolóját. A testület a legközelebbi ülésén, október 22-én már a jövő évi felkészülési programokat, és a 2020-as válogatási elveket fogja tárgyalni.

Bár a maraton világbajnokságot csak a jövő héten rendezik Kínában, az olimpiai szakágakban már lezárult a 2019-es kajak-kenu szezon, így az MKKSZ szakmai csapatának tagjai az elmúlt hetekben elkészítették az idei évre vonatkozó elemzéseket.

Hüttner Csaba felnőtt-, Weisz Róbert para-, Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány, valamint Storcz Botond szlalomszakág-vezető beszámolóját az MKKSZ Versenysport Bizottsága már korábban megtárgyalta és elfogadta, az anyagok így kerültek az elnökség elé.

Beszámolóját az ülésen Hüttner Csaba úgy egészítette ki, hogy elmondta:

a felnőtt válogatott összesen 13 kvótát szerzett, ezzel teljesítette az elvárásokat a szegedi kvalifikációs világbajnokságon.

A felnőtt kapitány hozzátette, hogy a jövő tavaszi pótkvalifikáció során férfi kajakban harcba szállnak a hatodik olimpiai indulási hely megszerzéséért is, míg a férfi kenusoknál újabb változásokat tervez annak érdekében, hogy a szakág kvótához jusson.

Hüttner Csaba elégedett volt a válogatott idei szereplésével Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kapitány a beszámolóban leírta,

hogy a csapat továbbra is a világ közvetlen élvonalába tartozik, miután a szegedi vb-n megnyerte az olimpiai éremtáblázatot

és az egyetlen olyan válogatott volt, amelyik mind a négy szakágban érmet tudott szerezni.

A beszámolókat az MKKSZ elnöksége elfogadta, és felkérte a szakmai vezetőket, hogy az október 22-én esedékes következő elnökségi ülésig dolgozzák ki a jövő évi felkészülési programokat, és válogatási elveket.