Vágólapra másolva!
Az olaszországi Courmayeurben készül a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott, akiket nem kímélnek a csapat edzői, amiről Liu Shaolin Sándor tudott legszemléletesebben beszámolni.

"Nagyjából olyan állapotba kerültem pénteken este, mint egy gyerek, aki a fáradtságtól csak bömbölni tud. Tizenhat kilométert futottam, ami nem azért tartott két óráig, mert lassú voltam, nem is azért, mert felfelé futottam,

aztán vissza séta – ez tartott hosszabb ideig" – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban a váltóval téli olimpiai bajnok, világ és négyszeres Európa-bajnok Liu Shaolin, aki a nap végén még egy "meglepetést" is kapott a válogatott kínai edzőjétől, Lina Zsangtól.

Liu Shaolin Sándor, Lina és Bánhidi Ákos: ha munkáról van szó, egyikük sem ismer tréfát Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"A végén Lina kitalálta, hogy fussak még feljebb, egészen odáig, ahol már út sincs. Az nagyon megmart.

Még szerencse, hogy nem hallotta senki, és a kiabálás valamelyest segített is, lendített egyet rajtam, de rettenetesen kimerültem. A vacsoránál a vizespoharat is alig bírtam megemelni. Ekkor mondtam, hogy mindjárt sírok, mint egy kisbaba."

A csapat még egy hétig lesz Olaszországban, de Liu Shaolin a többiekkel ellentétben nem Magyarország, hanem Hollandia felé veszi az irányt, ahol a mieink melletti talán legjobb európai válogatott tagjaival készülhet együtt. És, hogy miért a már-már kíméletlen hajtás?

"Májusban és júniusban rengeteg megkeresésem volt, ezek borzasztóan elfárasztottak, nem tudtam a munkára figyelni, rosszul is mentek az edzések. Itt, Olaszországban az első hét még nagyon rossz volt, most, a második héten kezdett el szép lassan összeállni minden. Nagyon akartam már, hogy csak az edzésekre figyelhessek, és megint egyre jobb legyek –

Nyolcvannégy kiló vagyok, az olimpián hetvennyolc voltam, az előző szezonban meg nyolcvan.

És ugyanígy kezd újra meglenni a motivációm is."

Liu Shaolin Sándor újra a győzelem fölött érzett örömtől szeretne üvölteni Forrás: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink

Ebben nagy segítségére van az egész csapatnak a sportág több világklasszisa, így az orosz Szemjon Jelisztratov, vagy az olasz Ariana Fontana is a mieinkkel együtt készül, a jó korisok pedig csak még jobbak lesznek a közös munka során.

Liu Shaolin a célját is pontosan megfogalmazta: "Nem akarok bulizni, nem akarok hízni, dolgozni akarok: újra olimpiai bajnok akarok lenni. Egyéni számban is."

A program az ősz közeledtével egyre feszesebb lesz, november 1-jén kezdődik Salt Lake Cityben a világkupa-sorozat, majd január 24-26. között a debreceni Európa-bajnokság jön, a szezon csúcsa pedig zárásként a március 13-15. közötti szöuli világbajnokság lesz.