Vágólapra másolva!
A bemutató rögbitornán a férfiaknál a magyarok győztek, míg a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában négy magyar aranyérem született a Maccabi Európa Játékokon, hétfőn.

A gyönyörű Kincsem Parkban a nemrégiben épült új rögbipályán rendezték meg a Magyar Rögbiszövetség és a Maccabi Európa Játékok szervezésében a bemutató rögbi tornát. A klasszikus olimpiai rögbi szabályainak megfelelően 7 főből álló csapatokkal játszottak. A körülbelül 8500 m2-es pályán egy meccs 2x7 perces, a csapatoknak pedig 5 cserelehetőségük volt.

A bemutató rögbitornán a férfiaknál a magyarok győztek Forrás: emg2019.hu

A bemutató tornán 4 férfi és 4 női csapat játszott, itt volt a Tel Aviv-i rögbi klub, valamint román, osztrák és magyar csapatok. A nőknél az első helyet a román csapat szerezte meg, míg a férfiaknál a magyarok győztek.

Nagyon jó időben bizonyíthattak a Maccabi úszói a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, ami hamar megtelt szurkolókkal. Az Egyesült Államok 15 aranyat, Németország 7-et, Litvánia 5-öt nyert, míg Magyarország, Nagy-Britannia és Ausztria 4-et, Csehország és Szlovákia 3-at, Dél- Afrika és Uruguay 2-t, Svédország és Olaszország egyet szerzett. Aranyérmes lett egy brit-német és egy svéd-olasz-német vegyes csapat is.