Több ezren ünnepelték szülővárosában a Tour de France győztesét

cycling Horizontal
Colombia's Egan Bernal (C) celebrates his overall leader's yellow jersey on the podium of the nineteenth stage of the 106th edition of the Tour de France cycling race between Saint-Jean-de-Maurienne and Tignes, in Tignes, on July 26, 2019. (Photo by Marco Bertorello / AFP)
Vágólapra másolva!
Több ezren ünnepelték szülővárosában Egan Bernalt, aki másfél hete első kolumbiaiként megnyerte a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt.

Az Ineos versenyzője pályafutása első háromhetes körversenyén diadalmaskodott 22 évesen és 196 naposan, ezzel ő minden idők harmadik legfiatalabb győztese a Tour de France-on. Szerdai hazatérésekor sárga trikót viselve tekert be a tengerszint felett 2650 méteres magasságon fekvő Zipaquira belvárosába, és mintegy háromezer, ugyancsak a francia körverseny ikonikus mezét viselő szurkoló skandálta a nevét.

Bernal győzelmét Kolumbia-szerte megünnepelték már. A kiváló hegyimenő a csapattársa, a tavalyi győztes brit Geraint Thomas előtt nyerte meg az összetettet, és a legjobb fiatalt illető fehér trikót is kiérdemelte a 106. francia körversenyen.