Tóth Krisztián sérülten harcolt, ötödik lett a cselgáncs-vb-n

TÓTH Krisztián
Tóth Krisztián (b) és győztes ellenfele, a svéd Marcus Nyman az olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokság férfi 90 kilogrammos súlycsoport bronzmérkőzésén
Vágólapra másolva!
A 90 kilogrammos Tóth Krisztián az ötödik helyen az olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokságon.

A 2014-ben vb-ezüstérmes versenyző - aki a magyarok legutóbbi vb-érmét szerezte - a harmadik helyért a 2017-ben Budapesten világbajnok szerb Nemanja Majdovval szállt szembe, aki tavaly második lett a tel-avivi Eb-n. A párharcuk 1/1-re állt, 2017-ben a jekatyerinburgi Grand Slam-viadalon Tóth, majd a budapesti vb-n a rivális bizonyult jobbnak.

Az MTK 25 éves dzsúdósa korábban megsérült, bicegni kezdett a bal lábát fájlalva, de ezzel együtt is eljutott a bronzmeccsig.

Tóth Krisztián (b) nagy fájdalmak közepette szerezte meg az ötödik helyet Forrás: MTI/AP/Eugene Hoshiko

Harmadik összecsapásukon a bíró két-két intéssel próbálta aktívabb dzsúdóra ösztökélni a feleket, majd két perc elteltével az MTK versenyzőjének a kiemelését a 23 éves Majdov megkontrázta, ő döntötte földre a magyart, és vazaarit kapott. Bő egy perccel később a 2016-os Eb-n ezüstérmes Tóth ismét kiemeléssel próbálkozott, de a szerb ismét belekontrázott, és a második vazaari már ippongyőzelmet jelentett a számára.

A 25 éves Tóth sorozatban harmadszor zárt ötödik helyen világbajnokságon, a mostani vb-n pedig ő szerezte meg a magyar küldöttség első helyezését.