Az olasz bringást elgázolta egy autó, de bízik a visszatérésben

cycling Horizontal
A man dressed with a dinosaur costume runs next to riders Britain's rider of team Sky Christopher Froome (L) and Britain's rider of team Mitchelton-Scott Simon Yates (2ndR), Italy's rider of team Bahrain Merida Domenico Pozzovivo (R) and Netherlands' rider of team Sky Wout Poels (C) as they climb the Monte Zoncolan during the 14th stage between San Vito al Tagliamento and Monte Zoncolan of the 101st Giro d'Italia, Tour of Italy cycling race, on May 19, 2018. (Photo by Tim De WAELE / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az országúti kerékpáros Domenico Pozzovivo már a visszatérését tervezi, és nem gondolja, hogy hétfői közlekedési balesetével véget ért volna a pályafutása.

Az olasz bringás kiemelte, végig magánál volt és minden részletre emlékszik. Mint mondta, látta az autót, a sofőr viszont nem látta őt.

- fogalmazott Pozzovivo, akit hétfőn éjszaka megműtöttek.

Felidézte, első dühében azt kiabálta az autósnak:

"nézd meg, mit csináltál, tönkretetted a pályafutásom!"

Ezúttal azonban már úgy vélekedett: "nem érhet így véget a pályafutásom. Vissza fogok térni, higgyék el, képes leszek rá."

Domenico Pozzovivo bízik a visszatérésében Forrás: DPPI/Bettini Luca

A jövő szombaton rajtoló Vuelta a Espana országúti körversenyre készülő Pozzovivo a dél-olaszországi Cosenza környékén edzett, amikor egy kereszteződésben elütötte egy Fiat Grande Punto. Az autó sofőrje értesítette a mentőket, és az olasz versenyzőt a helyi kórházba szállították, ahol megállapították, hogy az egyik keze és lába is eltört. Így biztosan nem lehet ott a Vueltán, amelyen várhatóan ő lett volna a Bahrain-Merida kapitánya.

A 36 éves Pozzovivo idén áprilisban is balesetet szenvedett, akkor a Vallon Nyíl egynapos viadalon bukott nagyot.

Pozzovivo még sosem végzett dobogón háromhetes körversenyen, de a Giro d'Italián hatszor, míg a Vueltán egyszer zárt a legjobb tíz között, előbbi viadalon szakaszt is nyert.