Itt a 2020-as, Magyarországról rajtoló Giro logója

Vágólapra másolva!
én Nagykanizsán Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, a Giro d'Italia 2020-as Nagy Rajtját szervező bizottság elnöke bemutatta a sajtónak a jövő évi olasz körverseny magyarországi logóját, amely tisztelgés az egész kerékpáros társadalom előtt.

Révész Máriusz a sajtótájékoztatón bemutatta a Giro d'Italia 2020-as magyarországi Nagy Rajtjának logóját, amelyen a budapesti Szabadság szobor emel magasba egy rózsaszínű biciklit. Révész elmondta, hogy a logó tisztelgés a hazai kerékpáros mozgalmak előtt. A szervezők választása azért esett erre a szimbólumra, mert egyrészt évek óta a hazai kerékpárosok egyik legfőbb jelképe a bringaemelés, másrészről a logó kifejezi azt a gondolatot is, hogy a Giro d'Italia az egész kerékpáros közösség ünnepe is egyben.

Itt a jövő évi Giro logója Forrás: Origo

Révész Máriusz kifejezte reményét, hogy a jövő évi körverseny nem csupán egy sportesemény, de nagyszerű közösségi élmény is lesz az egész ország számára, amely lökést ad a kerékpársportnak, motiválja a napi kerékpárhasználatot és ezen keresztül a környezettudatos, fenntartható közlekedés fontosságát.

A tévéközvetítéseknek köszönhetően pedig 195 országban ismerhetik meg hazánk legszebb tájait a kerékpársport szerelmesei.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára elmondta, hogy Nagykanizsa hosszú évek óta azon dolgozik, hogy a Dél-Dunántúl kerékpáros fővárosa legyen. A megyében és a városban megvalósult és tervezett kerékpáros fejlesztések, valamint a hamarosan megépítésre kerülő kerékpáros versenycsarnok, a velodrom is mind ezt erősítik.