Három magyar tőröző jutott a fináléba a vívó-vb-n

Dósa Dániel tőr vívás
Dósa elsőként jutott tovább a selejtezőből a főtáblára
Vágólapra másolva!
A férfiak között a tőrözők is megkezdték a szereplésüket a budapesti vívó-világbajnokságon. Németh András, Dósa Dániel, Mészáros Tamás és Mátyás Bálint a selejtezőkből igyekezett a főtáblára jutni.

Rendkívül fiatal magyar férfi tőrözők igyekeztek a főtáblára jutni a budapesti vívó-vb harmadik napján. Korábban a tőrvívás volt a legkevésbé sikeres fegyvernem a magyar vívósport világbajnoki történelmében, de Dósa Dánielék egy jó vívással akár a dobogóért harcolhatnak szombaton a hazai közönség előtt. A kvalifikáció során a hazai sportolókat az olimpiai és paralimpiai bajnok Szekeres Pál is buzdította.

Dósa bemutatta, hogy abszolút helye van a 64-es főtáblán, hiszen a selejtezőben 174 vívó közül ő érte el a legjobb eredményt, és közvetlenül bejutott a főtáblára.

Dósa elsőként jutott tovább a selejtezőből a főtáblára Forrás: Csudai Sándor - Origo

Németh András simán, Mátyás Bálint a sérülése ellenére is bejutott a szombati 64-es döntőbe. Mészáros Tamás a 128 között kikapott, így ő egyéniben nem folytathatja.

Egy szerencsés sorsolással szombaton egy érem is összejöhet.

Itt kaphatóak a jegyek

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.
A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.