Vágólapra másolva!
Három magyar párbajtőröző jutott be a 64-es fináléba a budapesti vívó-világbajnokságon. A papírformának megfelelően Rédli András és Siklósi Gergely a selejtező csoportköréből veretlenül jutott  a főtáblára, míg Nagy Dávid a kvalifikáció második körében két találkozót megnyerve került a legjobbak közé. Koch Máté a jóval rutinosabb olasz Fichera elleni vereségével búcsúzott.

Rédli András és Siklós Gergely is veretlenül teljesítette a férfi párbajtőrözők selejtezőit a budapesti vívó-világbajnokság második napján. Mindkét vívó közvetlenül az első kvalifikációs kör után már biztos résztvevője volt a 64-es döntőnek.

Rédli az utolsó asszóját követően az Origonak elmondta, hogy elégedett, mivel az előzetes terveknek megfelelően hibátlan maradt a selejtező csoportkörében.

A vívások közötti szünetekben egy cselt is bevetett a rutinos párpajtőröző, az asszók között egy vészkijáraton folyamatosan kisurrant pár percre a levegőre, hogy friss oxigénnel a tüdejében tudjon vívni.

Rédli András könnyedén jutott a főtáblára Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kvalifikáció egyenes kieséses szakaszában Nagy Dávid először egy furcsa stílusban vívó szaudit, majd egy észt versenyzőt legyőzve került be a legjobb 64-be. Koch Máté az olasz Fichera ellen kikapott, így ő búcsúzott a versenytől.

Folytatás pénteken a főtáblán.

Itt kaphatóak a jegyek

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.
A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.