Vágólapra másolva!
Véget ért a FINA által idén elindított új úszóbajnokság, a Champions Swim Series. A széria utolsó állomásán, Indianapolisban Hosszú Katinka ismét szerzett egy győztesnek járó csillagot, méghozzá a világ idei legjobb idejével.

Az Iron Ladyt emberemlékezet óta nem győzte le senki 200 méteres vegyesúszásban, de ez a sorozat majdnem megszakadt az amerikai városban az úszó Bajnokok Ligájában. Hosszú a negyedik helyen fordult az első 50 után, harmadikként 100 után, és másodikként 150 után, igaz, ekkor is volt még 1,29 másodperc hátránya az addig végig vezető kanadai Sydney Pickrem előtt.

Aztán begyújtotta a rakétákat, és elképesztő gyorsúszásának köszönhetően végül 11 századdal megelőzte riválisát, 2.08.50-es ideje pedig a világ idei legjobbja lett, saját budapesti eredményét javította meg.

Mindezt úgy érte el, hogy a szombat esti (magyar idő szerint vasárnap hajnali) programban ez volt a harmadik versenye.

Hosszú egyébként korábban 200 méteres pillangóúszásban is felállhatott a képzeletbeli dobogó második fokára (ebben a versenysorozatban nincs díjátadó ceremónia és éremosztás, a számok győztesei kapnak egy csillagot), a hazai pályán úszó Hali Flickinger előzte meg, aki szintén világranglista-vezető időt úszott.

A háromszoros olimpiai bajnok eredménysora egy 4. hellyel lett teljes, amit 100 háton ért el.