Élő:

A világranglistát vezető úszó magyar színekben versenyez tovább

Debrecen, 2019. március 28.
A győztes Szabó Szebasztián az 50 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 28-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
A győztes Szabó Szebasztián az 50 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán
Vágólapra másolva!
A Győr versenyzője, Szabó Szebasztián a jövőben minden bizonnyalmagyar színekben versenyez majd.

Szabó részt vett a debreceni országos bajnokságon is, ahol 100 méter pillangón 51.34 másodperces idővel aranyérmet szerzett és a világranglista élére állt.

A Szerb Úszószövetség elnöke, Borisz Drobac a Szportszki zsurnal sportnapilapnak megerősítette, hogy Szabó kérte a szövetséget, járuljanak hozzá, hogy magyar színekben versenyezhessen tovább.

A győztes Szabó Szebasztián az 50 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Szabó Szebasztián azzal indokolta a döntését, hogy Magyarországon él és sportol. A versenyeken a jövőben magyar úszóként szeretne indulni. A döntését az országos bajnokságon elért szenzációs eredményei is meggyorsították. Az e-mailben arra is kitért, hogy nem neheztel a Szerb Úszószövetségre, ugyanakkor tény, hogy Magyarországon sokkal jobbak a feltételek. Amit a magyarok biztosítani tudnak, arra mi nem vagyunk képesek" - mondta Drobac.

Szabó magyar állampolgár, és már több mint egy éve Magyarországon él. A FINA szabályai szerint egy évet ki kell hagynia, hogy sportállampolgárságot váltson. Szabó 2017 óta nem indult szerb színekben versenyen, így nem lehet akadálya a honosításnak.