Két magyar egység is ötödik lett az evezős világkupán

Ács Kristóf, Bácskai Máté, evezés
Ács Kristóf és Bácskai Máté olimpiai számban remekeltek az evezős világkupán
Vágólapra másolva!
Az Ács Kristóf, Bácskai Máté férfi, valamint a Gadányi Zoltána, Preil Vivien női normálsúlyú kétpár is az ötödik helyen végzett a plovdivi evezős világkupán.

A magyar szövetség közösségi oldalán kiemelte: Ács és Bácskai eredményének értékét növeli, hogy mindketten az U23-as korosztályhoz tartoznak, s így lettek olimpiai számban a felnőttek között ötödikek.

Ács Kristóf és Bácskai Máté olimpiai számban remekeltek az evezős világkupán Forrás: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Vasárnap további három magyar egység a B döntőben volt érintett: Szabó Bence és Furkó Kálmán a normálsúlyú kettesek között a 9. helyen végzett (a B döntőben lett 3.), Juhász Adrián és Pétervári-Molnár Bendegúz a normálsúlyú kétpárban a 10. (B döntő 4.), míg Polivka Dóra és Krémer Eszter a normálsúlyú ketteseknél a 11. helyen célba (B döntő 5.).

A szezon első vk-viadalán 12 magyar evezős vett részt hét hajót alkotva, közülük a legjobban Galambos Péter szerepelt, aki szombaton férfi könnyűsúlyú egypárban aranyérmes lett.