Babos Tímea a csúnya, küzdős meccsekből is sokat tanul

Babos Tímea
ISTANBUL, TURKEY - APRIL 28: Timea Babos (R) of Hungary and Kristina Mladenovic (L) of France pose for a photo after winning doubles in TEB BNP Paribas Istanbul Cup in Istanbul, Turkey on April 28, 2019. Esra Bilgin / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A hétvégén idei első WTA-tornagyőzelmét arató Babos Tímea biztos benne, hogy kilábal a hullámvölgyből, és újra a régi Babost fogjuk látni a pályán. A magyar teniszezővel a Molcsapat.hu készített interjút.

Babos Tímea Isztambulban két meccset is nyert egyesben, de ami talán még fontosabb, hosszú idő után újra tornagyőzelmet ünnepelhetett Kristina Mladenovic oldalán párosban.

„Igen, megérte elmenni, úgy gondolom” – mondta a bajnoknő a MOL Csapatnak a tornagyőzelem után. „Játszottam egyesben négy meccset, és ugyan felemás mérleggel zártam, de a legfontosabb, hogy minél több tétmeccset játsszak, megvalósult. Nem feltétlenül szép meccseket játszottam, de kellett mindegyik, a csúnya és a küzdős is, mindegyikből tanultam” – mondta Babos, aki előbb a selejtezőben nyert egyesben, majd szerencsés vesztesként a főtáblára került, ahol ment is egy fordulót.

Babos Tímea (j) és Kristina Mladenovic idei első győzelmüket aratták Isztambulban Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Esra Bilgin

De a legfontosabb, hogy újabb tornagyőzelmet ünnepelhetett párosban, ami zsinórban hetedik évében sikerült. „Párosban azért idén van egy Australian Open-döntőnk, azóta sajnos nem jött ki a lépés, de nagyon örülünk a sikernek, és várjuk a Roland Garros rajtját” – utalt a francia Grand Slam-versenyre a soproni klasszis, aki három számban is rajthoz áll Párizsban, hiszen az egyes és a páros mellett Fucsovics Mártonnal vegyesben is elindulnak.

Babosék a negyeddöntőben óriási harcban jutottak tovább Mladenoviccsal, de az elődöntő és a döntő már nagyon simán alakult. A trófea sorsáról döntő fináléban például mindössze egyetlen játékot engedélyeztek az ellenfélnek, szóval tényleg nem tűnt úgy, hogy meg kell feszülniük

„Szerencsére sikerrel vettük az akadályokat, jól játszottunk, főleg a döntőben. A mezőny szerintem jó volt, első ránézésre legalábbis, az, hogy a döntő sima volt, nem csak a mi »hibánk«. A győzelemnek örülni kell, és mi ezt is tesszük.”

Babos és edzője, Nick Horvat útjai rövid közös munka után elváltak, azóta az édesapja segíti a felkészülését, ami nem ideális helyzet, hiszen Babos Csaba nem tudja vállalni az állandó utazgatást. Felmerült a kérdés, meddig tart még az átmeneti állapot. „Még nem találtam meg az edzőm, de keresem gőzerővel. Édesapám segít, ahol tud, de ő továbbra is Sopronban van, én pedig Pesten edzem, ahol nagyon jó ütőpartnereim vannak. A következő versenyekre átmeneti kísérőim lesznek, de amint meglesz az edzőm, mindenkivel tudatom majd.”