Két hónap után újra teniszezett az egykori világelső

Horizontal TENNIS AUSTRALIAN TENNIS OPEN BUST CLOSE UP ACTION
Britain's Andy Murray plays a backhand return during his men's singles match against Spain's Roberto Bautista Agut on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 14, 2019. (Photo by SAEED KHAN / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Andy Murray januári csípőműtétjét követően először ragadott ismét teniszütőt.

A korábbi világelső brit játékos az Instagram-oldalára töltött fel egy videót "Kezdet" címmel arról, hogy egy ismeretlen helyszínen ütöget.

Andy Murray is back on a tennis court #tennis #sport #murray #wimbledon #andymurray

A post shared by Guardian Sport (@guardian_sport) on

A 31 éves Murray várhatóan az év második felében tér vissza a profi teniszhez második csípőoperációja után. A skót játékos először tavaly év elején feküdt kés alá, emiatt 2018-ban mindössze 12 mérkőzést játszott. Idén védett ranglistájának köszönhetően indulhatott az Australian Openen, melyen az első fordulóban búcsúzott: a spanyol Roberto Bautista Aguttól kapott ki ötszettes, 4 óra 14 perces mérkőzésen.

Murray kétszer (2013, 2016) nyert Wimbledonban - 1936 óta az első brit férfiként -, 2012-ben a US Openen ünnepelhetett, aranyérmet szerzett a londoni és a riói olimpián, ezzel

ő az egyedüli a sportág történetében, aki egyéniben két ötkarikás bajnoki címmel büszkélkedhet.

Összesen 45 tornát nyert meg, 41 héten át vezette a világranglistát, tagja volt a 2015-ös Davis Kupa-győztes válogatottnak, és több mint 61 millió dollárt gyűjtött pénzdíjakból.