Vágólapra másolva!
Már csak alig három hét van hátra április 28-ig, a Spártai Gladiátorok Éjszakája vegyes harcművészeti gáláig, amely az egykori utcai harcosok viadalának utódprogramja. Az egész estét betöltő gála a könnyű műfaj kedvelőinek is kínál látványosságot közkedvelt énekesek és rapperek fellépésével, az ökölvívás ínyenceinek pedig a betétszámként megtekinthető WBF profi nagyváltósúlyú interkontinentális címmérkőzés kínál izgalmakat ifjabb Berki Ferenc és a tanzániai Shadrack Ignas között.

A keddi sajtóebéd díszvendége Káté Gyula, az elmúlt másfél évtized talán legjobb magyar amatőr ökölvívója volt, aki ma már – 37 évesen – a profik között próbál szerencsét, a minap K1-ben ütötte ki ellenfelét, és április 28-án is kipróbálja magát a kézzel és lábbal is veszélyes ellenfelek között.
„Abban biztos vagyok, hogy ököllel én leszek a legjobb, ezért mostanában a lábtechnikámat, azaz a rúgásaimat fejlesztem" – mondta a kétszeres vb-bronz- és Eb-ezüstérmes egykori váltó- és nagyváltósúlyú bunyós, akinek ma már 74 kiló a versenysúlya. A Gladiátorok Éjszakáján tizenöt percig tart a küzdelem, nincsenek menetek, persze, ha előbb véget ér a meccs KO vagy sérülés miatt, akkor – annyi. Természetesen csak érvényes sportorvosi igazolással léphetnek szorítóba a küzdő felek – mind a huszonnégyen. Merthogy a három súlycsoportban (75 kg, 90 kg és plusz 90 kg) nyolc-nyolc gladiátor küzd kieséses rendszerben, azaz mindhárom kategóriában hét-hét mérkőzés lesz. Valamennyi fellépő kap százezer forint meccspénzt az eredménytől függetlenül, a három győztesnek pedig fejenként hárommillió forint a díja.

A gálának elkészült már a zenés videóklipje, amelyen neves rapperek és énekesek lépnek fel: a BSW együttes, G. w. M., Herczeg Dávid énekes és Igni. Ők magán a gálán is szerepelnek, kiegészülve a Rico x Miss Mood együttessel és ESSEMM-mel. „Biztos vagyok benne, hogy megtelik az eseményre a Papp László Budapest Sportaréna – jegyezte meg a rendezvény elnöke, Csötönyi Sándor, a magyar Ökölvívó Szakszövetség korábbi első embere. – Negyedszázada óriási közönségsiker volt az utcai harcosok bajnoksága, most hasonló fogadtatásra számítunk. Ez itt nem kamu simogatás lesz, hanem igazi férfias küzdelem, és erre mindig vevő a szakértő publikum."

A látványról a harcosok mellett Tajthy Hanna szépségkirálynő és fitneszbajnoknő gondoskodik, akinek a menetszámot jelentő tábla körbehordozása lesz a reszortja.