Vágólapra másolva!
A székesfehérvári Lake Side Hotelben rendezte idei második profi ökölvívó gáláját a sportág vezető hazai promóciós szervezete, a Felix Promotion. Az est főmérkőzésén harmadik alkalommal csapott össze Darmos József és Tóth Tamás, és ezúttal előbbi nyert, méghozzá a vártnál sokkal gyorsabban, K.O.-val lezárva a mérkőzést. 

Az este főmérkőzésén a cirkálósúlyú magyar bajnoki címért az öv birtokosa, Darmos József és a kihívó Tóth Tamás csapott össze. A Gladiátor, illetve a Barbár becenévre hallgató bunyósok harmadik alkalommal akaszkodtak össze. Első ízben még 2016 szeptemberében Várpalotán meglepetésre Tóth győzött kiütéssel, míg tavaly októberben egy kőkemény, véres ütközetet vívtak, ami döntetlennel ért véget.

Darmos József (balra) jókor indította el a balost Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az első menet tapogatózó bokszot hozott, talán egyszer-egyszer kínálták meg egymást igazán a fiúk, akiket az egymás elleni korábbi meccsek kellően óvatossá tettek. A második három percet Barbár kezdte jobban, a menet második fele azonban inkább a Gladiátoré volt. A közönség hangja is megjött, ahogy kezdtek bemelegedni a fiúk. A harmadik menetben aztán elég volt egy pillanatnyi kihagyás Tóth részéről, Darmos pedig egy hihetetlenül pontos, szűk és erős, tökéletesen időzített bal horoggal elkapta halántékon Tóthot, akit ki is számolt a mérkőzésvezető.

A főmérkőzést felvezető, hat menetre tervezett cirkálósúlyú mérkőzésen Urbán Ferenc a tizenegy év alatt a 44. profi meccsén kesztyűt húzó grúz Giorgi Tevdorasvilivel csapott össze, aki hosszú karrierje során mások mellett olyan nagyságokkal is bokszolt – igaz, vajmi kevés sikerélménnyel – mint az IBF korábbi cirkálósúlyú világbajnoka, Murat Gasszijev. Tevdorasvili visszatérő vendég hazánkban: összecsapott már Szellő Imrével, Darmos Józseffel és Tóth Tamással is, előbbi kettő legyőzte, míg utóbbinál ő bizonyult jobbnak. Nem volt látványos a csata, de azért a sok összekapaszkodás között azért csak akadt néhány látványos ütésváltás is, amiből többnyire Urbán jött ki jobban. Tevdorasvili az utolsó menetet már nem vállalta, a bal válla sérült meg annyira, hogy nem tudta végigbokszolni a mérkőzést.

Bacskai Balázs tizedik alkalommal is nagyon meggyőző volt Forrás: Origo/Csudai Sándor

Napokkal a gála előtt derült ki, hogy kötelek közé lép az amatőrként Európa-bajnok, olimpikon és junior világbajnok Bacskai Balázs is. A hivatásosok között is hasonlóan meggyőző teljesítménnyel kezdő, Fehérvárra 9-0-s mérleggel érkező Benji egy mentet sem engedélyezett a bosnyák Szenad Karicsnak, aki legalább elmondhatja magáról, hogy ilyen kvalitású bunyós ellen is ringbe léphetett.

Nem volt üres szék a csarnokban:

A helyi ökölvívók teljes mértékben élhettek a hazai pálya előnyével: Kiliti Tamást, Márton Balázst és Hegyi Barnabást hatalmas ováció és rendkívül lelkes szurkolás fogadta. A fehérvári vitézek pedig meg is hálálták a bizalmat, hiszen valamennyien remekül bokszolva nyertek, Márton Balázs, például már a második menetben padlóra küldte a szerbe Mirko Jovanovicsot, aki eddigre már közeli ismeretségbe került az aljazattal.

A mintegy másfélszáz amatőr mérkőzés után, magyar bajnoki címmel a háta mögött profinak álló Hegyi Barnabás villámgyors K.O.-kal kezdte hivatásos karrierjét, a negyedik találkozója volt az első olyan, ami nem az első menetben ért véget. Nos, Martin Boskovics ellen visszatért a régi recepthez, és az első menet utolsó percének közepén egy testütés levitte, amiből már nem is jött vissza a szerb fiú.

Hosszú kihagyás után tért vissza a ringbe Kelemen Balázs, akin azért látszott, hogy több mint két évet kihagyott, de a WBO korábbi nagyközépsúlyú bajnoka pontozással így is legyőzte az egyébként kimondottan jó képességű Duka Krisztiánt.