Előbb a rákot győzték le, majd a sport révén önmagukat

Több számban is versenyeztek a fiatal győztesek
Vágólapra másolva!
Április 5-én kezdődött meg Kiskőrösön a Győztesek Versenye. Első alkalommal rendezték meg Magyarországon a World Children's Winners' Games-t, melyen olyan 7-16 év közötti gyerekek vehetnek részt, akik az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték. 

Húsz éve már, hogy az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány segíti a daganatos betegségben szenvedő gyerekeket, családjaikat, és a kezelésüket végző kórházi osztályokat.

Tíz éve vesznek részt rendszeresen Moszkvában a Győztesek versenyén, melynek szervezői most úgy döntöttek, hogy partneralapítványaikat is hasonló verseny megrendezésére ösztönzik a saját országukban.

Több számban is versenyeztek a fiatal győztesek Forrás: --

A résztvevőket Takácsné Stalter Judit az alapítvány elnöke, Domonyi László polgármester és Polgár Judit sakk nagymester köszöntötte, aki a megnyitót követően 13 gyermekkel játszott szimultánt.

Polgár Judit sakkszimultánja a Győztesek versenyén Forrás: Zentai Andrea

Pénteken a sakk- és az úszóversenyeket rendezték, szombaton lövészet, futás, asztalitenisz és foci szerepelt a programban.

A Győztesek versenyén asztaliteniszben is megmérkőztek a sportolók Forrás: Zentai Andrea

A díjakat többek között Miklós Edit az olimpiai hetedik helyezett alpesi síző, a Sí Szakosztály elnöke és Suba Róbert ezüstérmes paralimpikon kajakozó adta át. A jó hangulatról az Alma együttes és Pintácsi Viki gondoskodott.