Namíbiáig utazik a világelsőségért az egyik legjobb magyar profi bunyós

Felix Promotion boxgála. boksz sport box Pápa Rácz Félix Pápa, 2017.02.18. WBO nagypehelysúlyú Európa-bajnoka, Kovács Zoltán Caramel
Felix Promotion boxgála. boksz sport box Pápa Rácz Félix Pápa, 2017.02.18. WBO nagypehelysúlyú Európa-bajnoka, Kovács Zoltán Caramel
Vágólapra másolva!
Április 20-án a namíbiai Windhoekben, a hazai közönség előtt bokszoló Jeremiah Nakathila ellen lép a kötelek közé a Felix Promotion International nagypehelysúlyú klasszisa, Kovács Zoltán. A mérkőzés tétje a WBO súlycsoportjának első helye a szervezet világranglistáján, ami gyakorlatilag egyenlő a világbajnoki kihívó jogával.

A WBO ranglistáján jelenleg a 15. helyen álló nyíregyházi bunyósra (a mérlege 23 győzelem, 5 döntetlen és 1 vereség) biztos, hogy nem vár könnyű feladat, ugyanis a rangsorban 3. afrikai bokszolónak is csupán egy veresége van 17 győzelem mellett. Azt is az oroszországi Jekatyerinburgban szenvedte el, azaz hazai közönség előtt még nem talált legyőzőre.

Már Nakathila is várja a találkozást:

A mérkőzés tétje nem más, mint a Bokszvilágszervezet (WBO) által tavaly életre hívott „Global Nations" bajnoki öve, valamint a nagypehelysúlyú ranglista első helye – vagyis a győztes egy világbajnoki összecsapás kapujában találja magát.

„Megnéztem az afrikai srácot edzőmmel, Nagy Lajossal. Kellemetlen ellenfél, és kellően kemény.

– jelentette ki a Felix Promotion nyíregyházi klasszisa. – Minden mérkőzésemre teljes erőbedobással készülök, ami most külön feladat, hogy erős maradjak a súlyhozás mellett. Az pedig számomra nem jelent problémát, hogy külföldre kell utaznom. Volt már ebben részem, és a saját tapasztalatom az, hogy ilyenkor sokkal kevesebb rajtam a teher, ami pozitívan hat a teljesítményemre" – tette még hozzá.

Kovács Zoltán a WBO Európa-bajnoki öve után egy újabb díszes trófeát is begyűjtene Fotó: Szabó Gábor - Origo

A magyar klasszis karrierje elején többször is bokszolt külföldön, első nagy sikerét is Németországban, egy északír ökölvívó ellen érte el, akit az első menetben padlóra küldött.

Jó kis adok-kapok lesz! Forrás: Felix Promotion

„Azért utazok Afrikába, hogy nyerjek.

Meg kell ugranom ezt a szintet, mivel van egy célom, s nem szeretném, ha az álmok Namíbiában szertefoszlanának. Kell az új bajnoki öv, és kell a ranglistás helyezés a továbblépéshez!" – adta ki a jelszót Kovács Zoltán.