Vágólapra másolva!
Örömhírt kapott Dudás Miklós, a Dél-Afrikában edzőtáborozó magyar kajak-kenu válogatott tagja. A világbajnok kajakosnak délelőtt 11 óra magasságában megszületett kislánya, Nara.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Dél-Afrikából.

„Fantasztikusan érzem magam, bár sokkhatás alatt nem vagyok, mert már a terhesség időpontja alatt lehetett tudni, hogy Nara akkor fog megszületni, amikor itt leszek az edzőtáborban – mondta az Origónak az újdonsült apuka, Dudás Miklós, akiben felmerült, hogy hazautazik kislánya születésére, de komoly céljai vannak az idei évre, ezért nem akarta elhanyagolni a felkészülést. – Ez az edzőtábor nagyon hasznos négy hét. Nagyon jól sikerült, és remek formában vagyok. Ha két hét elteltével hazamentem volna, akkor lehet, nem lennék ilyen jó formában. Nyilván otthon is edzhetnék. Az edzőm, Hűvös Viktor írt volna egy programot, de a lelkiismeretemnek nem tett volna jót, ha kihagyok egy hetet, és nem csinálom végig az itteni alapozást. Ez most így alakult, de szeretnék még két-három gyereket, úgyhogy majd a következő szülésnél igyekszem ott lenni. Olimpiára viszont nem biztos, hogy lesz még esélyem kijutni, úgyhogy ezért idén mindent meg kell tennem."

Dudás Miklós apuka lett Forrás: MTI/Kovács Tamás

Dudás Miklós több mint két méter magas. A világbajnok kajakos elmondta, hogy a kislánya az ő génjeit örökölte.

„Egy hátmasszázzsal indult az egész, és ez lett belőle. Ez az első infó, amivel szolgálhatok – mondta nevetve Dudás Miklós. – Hatvan centivel és 4,7 kilóval született. Nálunk genetikailag elég nagy a család. Többen vagyunk két méter fölötti férfiak, a női ágon is 180-190 centi nálunk az átlag, így várható volt, hogy szép hosszú baba lesz, ha az én génjeimet örökli. Legalább biztosan tudjuk, hogy én vagyok az apja" – tette hozzá a világbajnok kajakos, aki elmondta, hogy a hagyományos tejfakasztó buli elmarad, mert nem akarja az alkoholfogyasztással elrontani a formáját, de lazításként iszik egy kis cukros teát, és megeszik pár jégkrémet.