Kisbabát vár az olimpiai bajnok magyar párbajtőröző

Szász Emese; Kulcsár Győző olimpia 2016 rio
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Szász Emese ünnepel, miután győzött az olasz Rosella Fiamingo ellen a 2016-os riói nyári olimpia női párbajtőrversenye döntőjében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 6-án. Szász Emese 15-13-ra nyert és olimpiai bajnok lett. Baloldalt edzője Kulcsár Győző. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Vágólapra másolva!
Anyai örömök elé néz, ezért egy ideig szünetelteti a vívást Szász-Kovács Emese, de a tokiói olimpia kvalifikációs időszakának vége felé már ismét rendelkezésre állna, amennyiben szükség lenne rá.

A Rióban ötkarikás aranyérmes, 36 éves párbajtőröző augusztusra várja első gyermekét, ezért - amint azt csütörtökön, sajtótájékoztatón elmondta - a júliusi, budapesti világbajnokságon biztosan nem indul.

Szász Emese ünnepel, miután győzött az olasz Rosella Fiamingo ellen a 2016-os riói nyári olimpia női párbajtőrversenye döntőjében Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

"A kvalifikáció első versenyeiből kimaradok, de egy fiatal csapat elkezdte bontogatni a szárnyait, ha pedig csodát tesz, és lőtávolban leszünk, és a szövetség úgy gondolja, hogy szükség van rám, akkor a vége felé rendelkezésre fogok állni" - mondta a Vasas SC vívója, hozzátéve, hogy a pótkvalifikációs versenyen is harcba szállna, ha a csapatnak előzőleg nem jönne össze a tokiói kvótaszerzés, és a világranglistán sem állna egyetlen magyar női párbajtőröző sem részvételt érő helyen.