Baji Balázs harmadik lett Berlinben

16th IAAF World Athletics Championships London 2017 - Day 4 110 110 meter 2017 7 ATHLETICS Balázs BAJI Day 4 England France Garfield DARIEN Jamaica Keywords Omar MCLEOD Photography UK World Athletics Championships august CHAMPIONSHIP FINAL hungary hurdles
Omar MCLEOD, Jamaica,Balázs BAJI, Hungary, Garfield DARIEN, France, during 110 meter hurdles final in London on August 7, 2017 at the 2017 IAAF World Championships athletics. (Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Négy magyar gátfutó is döntős volt pénteki nemzetközi versenyeken, közülük a legjobban Baji Balázs szerepelt, aki a harmadik helyet szerezte meg Berlinben.

A világbajnoki bronzérmes Baji - a hazai szövetség szombati közlése szerint - a berlini viadalon 7.76 másodperces idővel ért célba harmadikként 60 méteren. A leggyorsabbnak az Európa bajnok francia Pascal Martinot-Lagarde bizonyult 7.62 másodperccel.
A nők hasonló számában - egyéni csúcsát beállítva - Kozák Luca a döntő negyedik legjobbja volt 8.07-tel. A győzelmet a vb-bronzérmes német Pamela Dutkiewicz a világ idei legjobbjával (7.89) szerezte meg.

Baji Balázs harmadik lett Forrás: NurPhoto/Ulrik Pedersen/NurPhoto/Ulrik Pedersen

A franciaországi Val de Reuilben is döntősök voltak a magyar gátasok. Az előfutamban idei legjobbját (8.31 mp) futó Sorok Klaudia a fináléban az ötödik helyen végzett 8.36 másodperccel, nyert az egyesült államokbeli Evone Britton (7.98).
A férfiak versenyében Szűcs Valdó - aki az első körben egy századra megközelítette egyéni csúcsát (7.73) - a döntő hatodik helyén fejezte be a távot 7.82 másodperces eredménnyel. A számot a riói olimpiai ezüstérmes spanyol Orlando Ortega nyerte 7.62-vel.