Vágólapra másolva!

Újonc győztest avattak Sydney-ben, Aucklandban és Hobartban is

A cseh Petra Kvitova nyerte a sydney-i keménypályás tenisztorna női versenyét: a kétszeres wimbledoni bajnok a szombati fináléban a hazai közönség előtt szereplő Ashleigh Bartyt győzte le szetthátrányból fordítva. A férfiaknál első tornagyőzelmét a 19 éves ausztrál Alex de Minaur, de első ATP-sikerét ünnepelheti Tennys Sandgren és Sofia Kenin is. 

A 28 éves Kvitova 2015 után második alkalommal diadalmaskodott ezen a viadalon, összességében pályafutása 26. trófeáját gyűjtötte be.

A férfiaknál az ausztrál Alex De Minaur nyert: a 19 éves tehetség egy évvel ezelőtt ugyancsak döntős volt, akkor kikapott az orosz Danyiil Medvegyvetől, most viszont két szoros szettben az olasz Andreas Seppi legyőzésével megszerezte pályafutása első ATP-tornagyőzelmét.

Eredmények:
nők, 823 ezer dollár (230 millió forint) összdíjazás:
döntő:
Kvitova (cseh, 5.)–Barty (ausztrál) 1:6, 7:5, 7:6 (7-3)

férfiak, 589 680 dollár (165 millió forint) összdíjazás:
döntő:
De Minaur (ausztrál, 5.)–Seppi (olasz, 8.) 7:5, 7:6 (7-5)

Az amerikai Tennys Sandgren nyerte az 589 680 dollár (165 millió forint) összdíjazású aucklandi keménypályás férfi tenisztornát.

A 27 éves játékos a szombati fináléban a brit Cameron Norrie-t győzte le két játszmában.
A világranglistán 63. Sandgren pályafutása első ATP-tornagyőzelmét aratta.

Eredmény, döntő:
Sandgren (amerikai)–Norrie (brit) 6:4, 6:2

Az amerikai Sofia Kenin nyerte a 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású hobarti, keménypályás női tenisztornát.

A 20 esztendős játékos a szombati fináléban mindössze 71 perc alatt győzte le a szlovák Anna Karolina Schmiedlovát. Keninnek ez volt pályafutása első WTA-tornagyőzelme egyéniben, a múlt héten Aucklandban a kanadai Eugenie Bouchard oldalán diadalmaskodva párosban aratta első sikerét.

Eredmény, döntő:
Sofia Kenin (amerikai)–Anna Karolina Schmiedlova (szlovák) 6:3, 6:0